Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Komkommertijd

Met de zonnige dagen die we hebben gehad zijn we natuurlijk gruwelijk verwend. Wat een zomer was het al. Dan is het echt wennen aan de temperatuur die we nu hebben. Op zich niet erg, het is alleen wel een hele omschakeling. De winterjassen hingen hier nog aan de kapstok. Misschien toch een voorgevoel gehad. In ieder geval draag ik een lichte winterjas met sjaal. Vroeg op de fiets naar het werk zou ik zelfs nog wel handschoenen kunnen dragen. Echt! Een paar uurtjes in de week/per dag werk ik nu om te integreren na mijn fietsongelukje met grote gevolgen. Het gaat goed, precies genoeg belasting voor mijn schouder. Daarna weer rust. Fijn ook om de collega's weer te zien, zeker in deze corona tijd.


Op sociale media ben ik ook rustig. De mogelijkheden voor fotografie waren beperkt, net zoals koken etc. Ondertussen pak ik ook dat weer op en vind weer allerlei lekkers dat ik probeer en daarna graag deel. Deze week ontdekte ik een lekkere komkommersalade. Helemaal anders dan dat ik anders wel klaar maak. En met de dille die ze er in gebruiken maak je me helemaal blij. Het gerecht was met gebakken vis en aardappeltjes. Wij aten het met een frietje. Weer eens heel iets anders dan gewone salade en als je, net zoals ik, van dille houdt dan wordt dit vast je favoriet voor deze zomer. Voor bij de BBQ of als bijgerecht bij andere maaltijden. Het origineel is van Karoline's Køkken. www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-med-sprode-kapers-og-lun-agurkesauce/

Het recept is als volgt:

Voor 4 personen;

250 ml crème fraîche

1 eetlepel dijon mosterd

1 theelepel vloeibare honing

1 dl fijn geknipte dille

3/4 theelepel grof zout (heb je dit niet, proef dan de hoeveelheid die jij lekker vindt)

2 komkommers in grote blokjes

1 liter kokend water


Zo doe je het:

Stap 1. Meng de crème fraîche, mosterd, honing, dille en zout in een schaal

Stap 2. Doe de komkommers in een andere schaal en schenk, vlak voor het serveren, het kokende water over de komkommerblokjes. Laat 1 minuut staan, giet af of gebruik een zeef om het water weg te laten lopen. Meng de komkommer met de dressing. Serveer direct bij bv vis met aardappeltjes of wat je maar wilt.


Velbekomme!