Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Bananencake

Weet niet hoe het met jullie is maar het “paas gevoel” wil bij ons niet echt lukken. Geen paastak maar wel kleine versieringen in het huis. Wel heb ik een sterk gevoel van hoop. Hoop op betere tijden, op wanneer we weer met het hele gezin samen kunnen zijn op zulke dagen. Hoop op gezondheid voor ons allemaal maar in het bijzonder voor de zieken en degene die voor hun zorgen. Hoop op een oplossing om het virus te kunnen begrijpen en te kunnen genezen en voorkomen.

Het is hier thuis subtiel aanwezig de paassfeer. Heerlijke chocolade paaseitjes. Die gaan, zoals bij ons de traditie is, morgen in een croissantje. Van alle smaken 1. Dat is weer smullen! Met ons drieën blijven we thuis en gaan waarschijnlijk een wandeling maken. Een rondje in de wijk. Ook wordt er ander lekkers gebakken wat dacht je van een bananencake. Want ondanks dat fruit eten belangrijk is en wij dat iedere dag doen, ontkomt het ons wel eens dat de bananen echt superrijp zijn. Perfect voor deze cake. Deze cake is echt anders dan een bananenbrood. Die is over het algemeen wat steviger van structuur.

Bij Maria Vestergaard vond ik een echte bananencake. Zo zacht vanbinnen. Echt superlekker. En simpel te maken, daar hou ik van zoals jullie weten. Dus weer even in het Nederlands vertaald en ook natuurlijk foto’s gemaakt. Dat gaat nog steeds niet echt jofel maar…….. ze zijn er wel.

De examendochter heeft het gemixt, geprakt en in de vorm gedaan. Dat was nog eens supermakkelijk. Denk dat het ook leuk is om te maken met kleine kinderen. Die kunnen de bananen prakken, afmeten (gelijk een rekenles) en mee smullen!!!

Voor 1 cake, normaal formaat, heb je nodig:

150 gram suiker

2 theelepels vanillesuiker

4 eieren

2 grote rijpe bananen (of drie kleintjes)

125 gram meel

75 gesmolten boter (of vloeibaar)

2 theelepels bakpoeder

30 gram noten naar keuze gehakt, kun je ook weglaten

50 gram pure chocolade voor te versieren

Eventueel wat gehakte nootjes om over de chocolade te doen

Verwarm de oven voor op 175 graden (gewone oven, hete lucht -10%)

Zo maak je het:

  • Mix ei, vanillesuiker en suiker luchtig tot lichtgeel.
  • Smelt de boter en roer het door het deeg samen met het meel en het bakpoeder. (ik gebruikte vloeibare margarine, check de fles voor de verhouding)
  • Prak de bananen en doe het in het deeg samen met de noten naar keuze. Hou iets van de noten over om te versieren
  • Bekleed met bakpapier en/of beboter een cakevorm
  • Bak de cake, onder het midden van de oven. 50 minuten op 175 graden.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem versiert met chocolade.
  • Smelt de chocolade, met een kom boven een waterbad of in de magnetron. Pas op de chocolade is heet!
  • Schep wat chocolade uit de kom met een lepel(tje) en beweeg boven de cake zodat je streepjes krijgt, bestrooi eventueel nog met wat gehakte nootjes.
  • Laat afkoelen en geniet!