Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Aardappelsalade met ei en olijven

Het zijn rare tijden. We blijven, voor zover je beroep niet in de essentiële groep valt, allemaal thuis. Er werd flink gehamsterd waardoor er op andere plekken tekorten ontstaan. De shift in wat belangrijk is geldt voor ons allemaal. Gezondheid staat voorop. In tijden van spanning geldt voor de een dat eten moeilijk gaat en voor de ander lijkt het een oplossing te zijn. Hoe dan ook, voedsel/eten speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven.

Het recept dat ik heb gemaakt was een mooie aanvulling op de vegetarische maaltijden tijdens de vegetarische week. Het recept is van Karoline’s køkken uit het boek Skøn mad uden kød. Dit boek ontving ik omdat ik veel recepten van hun app en website gebruik, vertaal en deel. Door de verscheidenheid aan ingrediënten is het een lekkere maaltijd die ook zo klaar is. Vol met lekkers zoals fetakaas, aardappeltjes en groene groenten. Zoals gezegd het is een vegetarische maaltijd, mocht iemand toch behoefte hebben aan een toevoeging dan zouden wat uitgebakken spekjes, kleine blokjes kip of ham zo toegevoegd kunnen worden.

Voor 4 personen heb je nodig:

1 kilo gewassen krieltjes, doorgesneden

1 liter water

½ eetlepel olijfolie

½ theelepel grof zout/zout naar behoefte

400 gram gestoomde broccoliroosjes (deze maak je dus van te voren al klaar, serveer lauw)

2 kleine rode uien in stukjes

100 gram gewassen veldsla

200 gram fetakaas/witte salade kaas

75 gram groene ontpitte olijven

2 eieren, zachtgekookt in partjes

½ eetlepel olijfolie

Peper uit de molen

Voor erbij: volkorenbrood geroosterd/stokbrood

Baktijd van de aardappeltjes: 15 minuten op 250 graden

Zo maak je het:

Doe de aardappeltjes in een pan met kokend water. Kook ze zachtjes voor 3 minuten met het deksel er op. Giet af en laat droogstomen. Meng de aardappeltjes met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi er iets zout over. Je kunt dit ook weglaten. Bak ze midden in de oven tot goudbruin.

Op/in een grote schaal, leg de groenten, ui en aardappeltjes mooi verdeeld erin. Verdeel de kaas, olijven en eieren er over. Druppel er olijfolie over en strooi er zout en versgemalen peper over. Serveer direct.

Door het bakken van de aardappeltjes krijgen ze extra smaak, dit heet Umami.

Je kunt de broccoli ook vervangen door groene asperges of sperziebonen.

Een lekkere salade om mee te variëren!

Velbekomme.