Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Bloemkool met knapperige kikkererwten

Die bloemkool blijft toch een groente die hoe meer recepten ik er mee maak hoe lekkerder ik hem ga vinden. Vroeger was het bijna een straf om bloemkool te eten. Deed er alles aan, koken met bouillonblokje in het water, diverse sausjes, niets hielp. Alleen de geur al…… Maar…… met al die lekkere recepten die ik nu ontdek is het gewoon een feestje op het bord en in de mond. Al eerder deelde ik met jullie een recept van de bloemkool kikkererwten curry van Uit Pauline’s keuken.uitpaulineskeuken.nl/2017/03/bloemkool-curry-met-kikkererwten.html Wraps met gepaneerde bloemkool en dan nu een bloemkoolcurry met die kikkererwten waar je van gaat smullen. Het recept vond ik bij Spis Bedre, spisbedre.dk/opskrifter/blomkalscurry-med-sprode-kikaerter, al eerder deelde ik een recept wat daar gevonden was.

Dit recept is echt super, neemt niet veel tijd. (ong. 30 minuten) Door de knapperige kikkererwten is het een gerecht waar je steeds weer een hapje van wilt. Met de “week zonder vlees” in aantocht een mooie gelegenheid om het te maken.

Het volgende heb je nodig voor 4 personen:

1 bloemkool

2 eetlepels olijfolie

Iets zout

Blikje kikkererwten, 400 ml

1 eetlepel garam masala

2 uien

2 teentjes knoflook

3 cm verse gember

1 eetlepel olie om te bakken

½ eetlepel rode curry pasta

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel garam masala

Iets zout en peper

1 blikje (400 ml) kokosmelk

2 dl griekse yoghurt 10% (ik gebruikte Skyr, dat had ik in huis)

140 gram geconcentreerde tomatenpuree

1 limoen (naar wens)

Serveer met basmatirijst, voor 4 personen ongeveer 4dl. Of een rijst naar keuze, wij eten graag zilvervliesrijst.

Zo doe je het:

Kook de rijst naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm houden tot je gaat eten. (je kunt de rijst ook later maken, deed ik ook)

Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Was de bloemkool en deel in kleine roosjes, droog af en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de helft van de olie en zout erover.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel schoon in een zeef, droog af in een schone theedoek. Verdeel op een tweede bakplaat bekleed met bakpapier. In een kom meng de kikkererwten met de rest van de olie en garam masala. Zet de twee bakplaten in de oven en bak 25 minuten, tot de bloemkool goudbruin is en de kikkererwten knapperig.

Schil de ui en snijd fijn. Schil de knoflook en schil de gember. Rasp de gember en de teentjes knoflook. Bak de ui, knoflook en gember in olijfolie in een grote pan. Voeg de currypasta, kerriepoeder, garam masala, zout en peper toe.

Doe de kokosmelk, yoghurt en tomatenpuree in de pan. Laat het zachtjes sudderen. Voeg, wanneer klaar, de bloemkoolroosjes aan de saus toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel limoensap.

Serveer met rijst en de knapperige kikkererwten.

Voor de liefhebbers: Bestrooi met korianderblaadjes voor het opdienen.