Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Brood in de pan

Zoals bekend maak ik graag eten, fotografeer het in een leuke setting en eet het graag op. Daarvoor kijk ik graag over de grens, ook die van mezelf, om verrast te worden. Maria Vestergaard uit Denemarken is zo'n inspiratiebron voor mij. mariavestergaard.dk/pandebroed-opskrift-paa-nemme-broed/ Met toestemming vertaal en deel ik af en toe een van de recepten die zij ook gebruikt. Zo ook het volgende recept. Pandebrød noemt zij het. Pannenbrood. Wij zouden denk ik wrap zeggen maar Pannenbrood klinkt wat mij betreft ook prima. De reden dat ik dit maakte was dat ik ook een ander recept bij haar zag (zal ik later delen) van een heerlijke vegan linzenstoof. Omdat het koken nu wat meer een opgaaf is dan normaal door mijn bewegingsbeperkte arm zijn dit soort eenvoudige maaltijden gewoon geweldig!

De wraps kun je simpel klaar maken. Geen rijstijd, of moeilijke ingrediënten, gewoon mengen, kneden, rollen, bakken en eten. En het past bij meer dan de warme maaltijd. Ook heerlijk met hummus en rauwkost als beleg of met een chili, al dan niet vegetarisch, oprollen en smullen.


De ingrediënten zijn als volgt:

2 dl koud water

1/2 dl olie (neutrale)

1 theelepel zout

35/400 gram bloem


Zo maak je het:

1. meng water, olie en zout in een schaal

2. Voeg het meel beetje voor beetje toe en kneedt het deeg goed doorelkaar

3. Deel het deeg in 6 stukjes en vorm die tot bolletjes

4. Rol ieder bolletje uit tot een dunne pannenkoek met een deegroller, gebruik eventueel een beetje meel zodat het deeg niet aan je werkoppervlak plakt.

5. Bak de "pannenkoek" in een droge pan op medium warmte aan beide zijden tot gaar. Soms verschijnen er "bellen" in de wrap. Een teken dat hij goed bakt.

6. Vul met shoarma, kip, hummus en/of groente. Of gebruik het bij soep of stoofpotten.


Velbekomme!