Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Rocky kruidnoten road

Vorig jaar deelde ik een recept van een no bake brownie en rond Sinterklaas een recept van een kruidcake met kruidnoten. Beide erg lekker. Dit jaar dacht ik, waarom niet een combinatie van die twee? Dus de no bake kruidnoten road. Want brownie, dat is denk ik niet het juiste woord. Zo gedacht, zo gedaan. Is natuurlijk altijd even afwachten of dat wat je in je hoofd hebt goed uitpakt. Het is en blijft natuurlijk een overload aan zoet. Voor mij combineert die goed met een pittige cappuccino. Of een sterk gezette Chai. Echt een tegenhanger bij al die zoetigheid. Maar zoals gezegd, lekker is die.

Dus een mooie reden om mijn uitvindsel met jullie te delen.

Ingrediënten:

1 blikje gecondenseerde melk

2 volle theelepels speculaas/koekkruiden

200 gram chocolade. Deze keer koos ik voor 50/50 pure en extra (70%) pure chocolade

225 gram kruidnoten

Voor de versiering gebruikte ik kruidnoten met een chocoladelaagje.

Zo maak je het:

Verwarm de gecondenseerde melk in een grote pan. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe. Roer ook de speculaaskruiden erdoor. Roer af en toe en laat het geheel absoluut niet koken!

Wanneer de chocolade gesmolten is voeg je de kruidnoten toe. Roer tot goed verdeeld.

Bekleed ondertussen een bakvorm met bakpapier. Deze vorm bepaalt de hoogte van je baksel. Kleine vorm, hogere stukjes en grotere vorm, plattere stukjes.

Stort de massa in de vorm en maak glad aan de bovenkant. Laat even afkoelen en leg dan de kruidnoten met chocolade er bovenop. Laat goed afkoelen en snijdt in stukjes. Omdat het zo machtig en zoet is, kun je mooie kleine stukjes snijden. Beetje een bonbonnetje.

Je kunt natuurlijk alle kanten op met een recept zoals deze. Variaties in chocolade, kruiden, koekjes of noten en versiering bovenop. En nog een voordeel, het is supermakkelijk en snel klaar.

***De kruidnoten die door het mengsel zitten worden wel iets zacht naarmate je de “koek” langer bewaard. Bewaar in de koelkast. Snijdt in stukjes voordat je het in de koelkast zet. Wanner volledig koud is het heel moeilijk te snijden.