Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Spitse vondst

Zo super lekker wat Maria Vestergaardmariavestergaard.dk/salat-med-aerter-avokado-og-spidskaal/ weer heeft bedacht. Een heerlijke spitskool salade met lekker wat vulling. Een mooie afwisseling op de krop- en ijsbergsla en de slablaadjes van allerlei andere soorten. Spitskool is een zacht smakende kool die je ook prima rauw kunt verwerken. Snijdt hem wel lekker dun zodat je geen harde stukken hebt. (gebeurd niet echt gauw) Alle smaken passen zo goed bij elkaar. Daar hoeft niet veel meer bij. Wij aten er gebakken aardappeltjes bij. Maar je kunt er ook alleen vis/vlees/kip/vega bij doen. Kortom, even snijden mengen en lekker eten.

Ingrediënten:

½ spitskool

Handvol rucola

Twee eetlepels balsamico azijn

Twee eetlepels olijfolie

Beetje zout

Een rijpe avocado

¼ komkommer

100 gram erwtjes (vriezer of vers, uit de vriezer even in kokend water laten ontdooien)

50 gram fetakaas

Handvol noten (amandelen, walnoot, hazelnoot, wat je maar hebt)

Snijd de spitskool fijn en meng met de rucola

Meng de dressing en meng door de kool en rucola (of serveer apart, vind ik prettiger)

Schil en snij de avocado en komkommer in blokjes en meng in de salade samen met de erwtjes.

Hak de nootjes en strooi over de salade samen met de feta.

Tip: heb je ongeroosterde noten, even in een koekenpan zonder vetproduct roosteren tot lichtbruin, af laten koelen en op de salade strooien

Gebruik je fantasie om deze salade aan te "kleden", olijfjes en kaas uit olie, bosuitje fijngesneden erdoor, de ingemaakte rode ui van kort geleden kan er ook bij. hendrikabolhuis.nl/blog/article/34057/van-rood-naar-roze