Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Remoulade

Heel lang geleden, wij waren nog met z’n twee, waren we met onze eerste kampeervakantie in Denemarken. Daar is het begin van mijn Denemarken verslaving begonnen. In die periode waren de supermarkten nog niet zo voorzien van allerlei lekker en bijzonder eten. Brood was er wel maar voor ons Denemarken groentjes was het zuurdesem brood wel even wennen. Hoe kan je smaak veranderen. En een land ook. Inmiddels zijn we zo vele jaren en vakanties verder en is mijn smaak veranderd en het aanbod in Denemarken ook. De verscheidenheid aan producten en van hoge kwaliteit maakt het altijd weer een groot plezier om boodschappen te doen. Ook neem ik graag producten mee naar huis om thuis nog even het vakantiegevoel vast te houden. Vast onderdeel is vaak een paar flessen remoulade. Dat gele spul waar wij, al die jaren geleden, onze verbazing niet over konden verbergen. Dat kregen we bij de frietjes, niks mayo of frietsaus. Dat gele spul met stukjes lag er naast. Ook daar hebben we inmiddels een “liefde” voor gekregen.

De flessen zijn inmiddels al lang op, ook die bij de Aldi in Nederland af en toe te krijgen zijn. Om mijn smoerroebroed (ik weet het, het moet met een streepje, die kan ik niet vinden 😉 ) echt lekker te maken dacht ik dat het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn. En nee, dat was het ook niet. Dus gelijk aan de slag. En wederom een succes. Dat maakt me iedere keer weer blij. Deze kleine dingen, het lukken van dit soort gerechtjes. Het mooi vast leggen en dan delen en hopen dat jullie het ook lekker vinden of in ieder geval proberen zoals wij zo vele jaren geleden. Het zijn altijd pure smaken die ik gebruik. Ingrediënten die makkelijk te krijgen zijn. Het liefst een beetje makkelijk te maken, want dat maakt het leven toch een stuk leuker of niet dan?!

Hier komt het:

Ingrediënten:

2 deciliter goede mayonaise, liefst zonder extra toevoegingen

2 eetlepels kappertjes

1 wortel (die waren hier op, heb een paar extra augurkjes gedaan)

5 kleine augurkjes (cornichons/cocktail augurkjes)

½ kleine ui

1 theelepel mosterd

1 theelepel kerrie

Beetje zout en peper naar eigen smaak

Staafmixer of kleine keukenmachine (bakje van de staafmixer, zit er vaak bij)

Snijdt de wortel in dikke plakjes en kook vijf minuten in water in een pan of een paar minuten in een kopje met wat water in de magnetron.

Doe kappertjes, wortel, augurkjes en ui in een blender of bakje van de staafmixer of doe het in een bakje zodat je de staafmixer makkelijk kunt gebruiken, en blend tot heel fijn.

Roer de fijne groenten samen met mayonaise, mosterd, kerrie en eventueel zout en/of peper tot een mooie homogene massa.

Tip: Nog steeds had ik dille in de koelkast. Heb er rijkelijk doorheen gedaan op het moment dat alle groente fijn gemalen wordt. Dit smaakt echt lekker naar de zomer!

Beetje fijn gesneden peterselie kan natuurlijk ook er door.

Velbekomme!