Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pizza

Tenminste dat is het voor mij. Normaal gesproken maak ik ook het deeg, dat is een leuk werkje en het resultaat is ook echt lekker maar soms is het zo fijn dat het zo ook kan. Ik gebruikte weer het verse pizzadeeg dat ik ook bij de flammkuchen heb gebruikt. Wanneer je dat ook gebruikt volg dan de aanwijzingen op de verpakking voor de baktemperatuur en baktijden. Wij zijn thuis met 3 en hebben er voldoende aan voor een avondmaaltijd. Eventueel aangevuld met een lekkere salade zit je helemaal ok!

Als topping gebruikte ik een blikje tomatenblokjes. Daarin gaat in een kom: snufje zout en vers gemalen peper. Teentje knoflook uit de pers of snuf knoflookpoeder of knoflookvlokken. Wat gedroogde basilicum/tijm/italiaanse kruiden uit een potje of misschien heb je een pot met basilicum staan. Vaak heb ik ook nog wel wat blaadjes basilicum in de vriezer die ik door de saus roer. Alles goed roeren en klaar.

Je gebruikt ongeveer tweederde van de saus voor deze pizza. (meer kan en mag!)

Als beleg:

Gegrilde plakken courgette (snijdt de courgette in de lengte doormidden en gebruik een kaasschaaf om mooie plakken te schaven). Vet een grillpan licht in en grill de courgette met mooie strepen. Let op, dit gaat heel snel! Ook de groene asperges heb ik in de lengte doorgesneden en even gegrilld. De paprika kreeg ook even een paar minuten in de grillpan. Geeft er echt een lekker smaakje aan.

Natuurlijk is het mogelijk om de groente er zo op te leggen, dat scheelt wel tijd!

Beleg de pizza met deze groente, eventueel nog wat schijfjes champignons. En wat je verder nog lekker vindt. Let er wel op dat je met vochtige groente soorten vaak wat een vochtige bodem krijgt. Je kunt ze eventueel voorgaren in de magnetron, af laten koelen en het overvloedige vocht weg doen.

En ui, ui komt er ook op!

Om het meeste vocht te laten verdampen bak ik de pizza altijd eerst 8-10 minuten zonder de kaas er op. Daarna komt de geraspte kaas en/of mozzarella/gorgonzola en gaat de pizza nog een keer voor 8-10 minuten in de oven totdat de kaas bubbelt en licht begint te kleuren. De tijden zijn bij benadering omdat iedere oven anders is. Om verbranden te voorkomen zet ik altijd de timer iets aan de korte kant en doe er een paar minuten bij wanneer het nog niet in orde is.

Zoals je misschien gelezen hebt, is deze pizza vegetarisch. Wil je vlees er op? Denk dan aan blokjes ham, salami of kleine stukjes bacon. Eet smakelijk!