Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Knapperig tussen de tanden

Zelf granola maken. Dat wilde ik al zo lang. Maar al die lange lijsten voor de inkopen. Poeh, dat is echt niet leuk meer. Ik hou echt van lekker eten, dat weten jullie al lang, maar ik hou er ook van dat iets gemaakt kan worden met wat je in huis hebt of wat je in iedere supermarkt (ook de budget) kunt kopen. Natuurlijk kun je zelf de keuze maken of je gaat voor biologisch, dat helpt de natuur nog een handje. Wanneer ik het kan kopen dan zal ik het zeker ook niet laten. Want hoe klein ook, alle beetjes helpen. Het voordeel van zelf maken vind ik dat je je eigen smaak leidend kunt laten zijn. Wij houden van weinig zoet maar wel van kaneel en kardemom, dat heb ik dus ruim gebruikt. Samen met een yoghurt en vers fruit is het een heerlijk ontbijt.

Terug naar de granola. Karoline’s koekken, die van al die lekkere recepten, had een heel lekker en simpel recept. Ze combineerden het met gebakken rabarber en Skyr, de IJslandse yoghurt die zo lekker is. Die rabarber ga ik ook nog eens met jullie delen maar eerst de granola. Het recept is wederom aangepast naar wat ik in huis had. Dus mocht je het origineel kennen, er zit dus verschil in.

Je hebt nodig voor 4 personen voor 1x gebruik:

40 gram havervlokken

50 gram gehakte amandelen

1 eetlepel pompoenpitten

1 eetlepel zonnebloempitten

25 gram boter

1 eetlepel honing

Kaneel, kardemom, vanille, allemaal naar eigen smaak toevoegen.

(Je kunt bij deze granola achteraf ook nog kokos, rozijnen en of ander gedroogd fruit toevoegen)

Hoe doe je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar, druk uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat (18x25 cm) bak de granola ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen buiten de oven.

Let op dat de granola niet te bruin wordt. Iedere oven is verschillend dus goed in de gaten houden. Door het af en toe om te scheppen wordt alles regelmatig gebakken, het levert wel een lossere granola op, zonder granola “klompjes”.

Na afkoelen bewaren in een goed afgesloten pot.