Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Vlammen in de keuken

Het is weer zomer, dan wil je niet lang in de keuken staan maar wel lekker eten. Dat kan al gauw een snelle hap zijn of er wordt iets gebracht of gehaald. Wat ook kan is dit heerlijke gerecht maken. Flammkuchen. Ik had nog een rolletje pizzadeeg in de koelkast liggen dat echt op moest. Zelfde voor de crème fraîche. De rest is rode ui en spek en/of gebakken kastanje champignons. En natuurlijk eet je er bij dit mooie weer een lekkere gekleurde salade bij met extra tomaat, komkommer, beetje (lente) ui, feta, wat noten en/of zaden en een lekkere dressing van olijfolie een goede azijn, mosterd, honing en wat peper en zout. (even schudden in een leeg glazen potje met deksel). De hoeveelheid is voldoende voor 3 gewone of 4 kleine eters.


En voila, binnen een half uur staat je eten op tafel. Wat haal/heb je er voor in huis.


Een rol koelvers pizzadeeg (ik gebruikte tante Fanny, was in de aanbieding 😉 )

Een potje crème fraîche

Vers geraspte nootmuskaat

Rode ui (ongeveer 5, ligt aan hoe groot ze zijn)

Ontbijtspek/spekreepjes iig kleine stukjes spek die gaan rauw op de kuchen

(Kastanje champignons, voor de vegetarische versie)

½ theelepel gerookt paprikapoeder

Peper en zout

Beetje olie/boter om de champignons in te bakken


Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius, plaats er een bakblik in.

Rol het deeg uit op het aanrecht (meestal zit er bakpapier onder) en bestrijk het met 2 tot 3 eetlepels crème fraîche, laat de randen onbedekt.

Snijdt de rode ui in dunne ringen en verdeel regelmatig over de kuchen, mag elkaar overlappen, graag zelfs!

Rasp er de nootmuskaat over en bestrooi met een beetje zout en peper.

Maak de kastanje champignons schoon en snijdt ze in kwarten of 6 stukjes. Bak ze in weinig olie met een beetje gerookt paprikapoeder voor het (bacon) smaakje. Laat wat afkoelen en bedek de kuchen er helemaal mee of, in ons geval, verdeel het in 2/3|1/3 in een vegetarisch en een spekdeel.

Verplaats de kuchen naar de hete bakplaat in de oven. Bak ongeveer 17-20 minuten tot goudbruin en gaar. Voor het serveren voegde ik nog wat rucola toe aan de kuchen. Smaakt heerlijk en ziet er mooi uit.

Serveer met lekker veel salade naar eigen inzicht.


Velbekomme


De foto is gemaakt op de foto styling poster Blue Table gekocht bij Photostyling background.

Wil je ook een bestellen? Ik schreef er een stukje over: hendrikabolhuis.nl/blog/article/33643/hoe-doen-ze-dat