Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Precies genoeg

Soms heb je van die dagen dat je denkt, iets lekkers bij de koffie of thee maar niet te veel. Gewoon dat wat je nodig hebt en dan niet nog dagen iets op moeten eten. Dat had ik dit weekend. Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn. Een cake of een of iets anders is lekker maar deze keer wilde ik iets wat gewoon precies genoeg was. Ik koos er voor om met bladerdeeg iets te maken. Inspiratie genoeg en het werd erg lekker. Deel daarom graag het “recept” of eigenlijk, hoe je het maakt want het is het samenleggen van ingrediënten.

Per persoon:

1 plakje bladerdeeg

Eetlepel hüttenkase/cottage cheese

Handje blauwe bessen of ander klein, zacht fruit

Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg, steek een rondje uit bijna zo groot als het plakje. Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Spreid de lepel cottage cheese er op en laat de randen vrij. Nu het handje blauwe bessen. Bestrooi met poedersuiker en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.

Haal ze er uit en serveer zodra ze nog lauwwarm zijn. Koud kan ook. Het liefst dezelfde dag eten anders verliezen ze hun knapperigheid.

Tip: Beetje geraspte citroenschil er over is ook heel lekker

Bestrooi voor het serveren met nog wat extra poedersuiker

Gebruik gerust meer cottage cheese wanneer je dit lekker vindt.