Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Aquawatte


Translation in English? Please tap on blog and then choose English for the recipe.

Op een zondagmiddag had ik zin om wat te maken. Maar wat? Toevallig had ik al eens het vocht van kikkererwten tot een mousse willen kloppen maar dat mislukte jammerlijk. Nu dacht ik nog een keer proberen. En vooral niets zeggen tegen de rest en het ze eerst laten proeven. Want, de meningen zijn natuurlijk niet van de lucht wanneer je zegt dat je kikkererwten water hebt gebruikt voor een toetje! Even Googelen voor het recept. Dat was gauw gevonden we hadden helaas geen extra pure (meer dan 70% cacaobestanddelen) in huis maar wel melkchocolade. Dus dat gebruikt met de rest van onderstaand recept.

Het mixen met de standmixer (keukenmachine) was natuurlijk een fluitje van een cent nadat ik eerst, net zoals bij het opkloppen van eiwitten, de kom en de gardes goed had ontvet met citroensap. Daarna voorzichtig alles toegevoegd. De geur van de kikkererwten ruik je nog lang. Was echt bang dat het ook in de mousse zou zitten en je het zou proeven. Niets is minder waar! Het wordt een heerlijk zachte chocolade mousse die, wanneer je 70% chocolade of hoger percentage) gebruikt ook nog eens vegan is. De kikkererwten gebruikten we voor het recept van een stoofpotje waarvan het recept ook op de blog staat, zie: Koelkast leegmaken.Wat heb je nodig voor 4 porties?
150 gram 70% cacao pure chocolade
120 gram aqua faba (vocht uit 1 blik/pot kikkererwten van 400 gram)
paar druppels citroensap (kan uit flesje)
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanillepoeder (suiker)

Wat ga je doen?

1. Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie.

2. Klop het aqua faba op met het citroensap met een handmixer. Doe dit zeker 10 minuten. Roer de suiker en vanillesuiker door elkaar. Voeg na 10 minuten beetje bij beetje het suiker en het vanillesuiker toe terwijl je blijft mixen.

3. Schenk de gesmolten chocolade erdoor en mix met een spatel of lepel. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur koud worden en opstijven

4. Serveer met bijvoorbeeld vers fruit.


Tip:

Met melkchocolade kan het ook maar let er op dat het niet te zoet wordt

Proef tussendoor hoe zoet het is, beter later nog iets toevoegen dan wanneer het te zoet is.

Ga nooit met een lepel die je in je mond hebt gehad terug in het gerecht. Door het speeksel kan de bindkracht weggaan en je gerecht waterig worden.