Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Frittata

Het kon me niet met groenten genoeg zijn die dag dat ik dit maakte. Had gewoon zin in wat lekkers met verschillende groentes. Dan kom je al gauw bij een roerbakgerecht uit. Dat was nou net niet de bedoeling. Gelukkig zijn er veel websites, Instagram accounts en de kookboeken waar in lekker in kan bladeren. Daar vind ik veel van mijn inspiratie. Soms gebruik ik het hele recept, soms geeft het mij een idee om dat wat ik in huis heb te verwerken tot iets lekkers. Dan zoek ik op ingrediënt en rolt er vanzelf een hele rij recepten uit. In dit geval stond dit recept bij Spis Bedre. Een Deens tijdschrift en website met heerlijke recepten. Ik was er uit, dit moest het worden. Dus…… We aten weer heerlijk. Mocht je het koolhydraatarm willen maken, laat dan de aardappelen er uit en voeg meer ui en broccoli toe. Wil je ook de erwtjes er uit, voeg dan in stukjes gesneden wortel toe die je, net als de broccoli even voorkookt. Ik vond nog een restje geraspte kaas in de koelkast. Dat strooide ik er als laatste nog even op voordat het geheel de oven in ging. Een beetje dus van mijzelf en een beetje van Spis Bedre.

Ingrediënten:

Voor 4 personen

500 gram aardappel

1 ui

½ broccoli

6 eieren

Zout en peper

1 eetlepel olijfolie om in te bakken

100 gram diepvries erwtjes

Gebruik een koekenpan die in de oven mag!

Eet er een lekkere salade bij. Wij kozen voor een simpele salade met ijsbergsla, tomaat, bosui, feta en amandelen met een honing mosterd dressing.

  • Schil de aardappelen en snijdt ze in dunne schijfjes. Schil de ui en hak fijn. Kook de aardappelschijfjes ongeveer 8-10 minuten in water met zout
  • Giet de aardappelen af en laat ze in de pan afkoelen. Deel de broccoli in 10 kleine roosjes en kook ze 2 minuten.
  • Spoel de broccoli na de kooktijd gelijk af met ijskoud water. Zo blijft de kleur mooi groen.
  • Klop de eieren los met zout en peper. Bak de ui ong. 4-5 minuten in een koekenpan in de olie, tot zacht. Voeg de aardappel toe en bak tot licht bruin
  • Zet de oven aan. Kijk goed of je koekenpan er in kan en op welke temperatuur! Die van mij kon tot 160 graden. Doe de broccoli en erwtjes bij de aardappel en ui in de pan. Meng goed door. Giet dan het losgeklopte ei erover en verdeel goed door de pan rond te draaien.
  • Bak de frittata in de pan op het fornuis, ongeveer 6-7 minuten, tot de kanten licht beginnen te bruinen. Zet daarna in de oven onder de gril op de temperatuur die je pan kan hebben. (mocht je nog wat geraspte kaas erover willen doen dan moet dat nu) Tijd is dus afhankelijk van deze temperatuur. Houdt goed in de gaten. Wanneer hij lichtbruin kleurt dan is de frittata klaar. (5-6 minuten of langer indien de temperatuur lager is dan 200 graden celsius)
  • Haal uit de oven en serveer met een lekkere salade erbij!

Ook lekker om mee te nemen in de lunchbox de dag er na. Koud of warm het smaakt beide keren lekker.

Velbekomme!