Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Lekker seizoenseten

Het is weer aspergetijd. Heerlijk zijn ze de witte én de groene. Waarom we die niet meer in de winkels zien is mij een raadsel. Want ze zijn makkelijk te verwerken en smaken heerlijk. De hele dunne kun je zelfs laten garen door ze te overgieten met kokend water en dan even te laten staan. Toen ik dus een bundel groene asperges tegenkwam ging die zo de winkelwagen in. En dan zijn er zo veel lekkere recepten om uit te kiezen. Ik koos deze keer voor een recept van Karoline’s Koekken. Het recept is voor 4 personen.

1 gele ui

1 kleine teen knoflook

25 gram boter

300 gram risottorijst (arborio)

2 dl witte wijn

1 liter warme groentebouillon

500 groene asperges

25 gram boter

150 gram geraspte mozzarella. (Dit zit in een zakje in de koeling, dus geen geraspt bolletje)

Eventueel er bij: een lekker volkoren (stok)brood

Snijdt ui en knoflook fijn. Verwarm de boter in een pan en bak de ui en de knoflook aan zonder bruin te laten worden. Ongeveer 2-3 minuten. Voeg de rijst toe en laat een paar minuten meebakken. (niet laten kleuren!) Voeg de witte wijn toe en laat verdampen en absorberen. Voeg, wanneer de witte wijn bijna verdwenen is, een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon bijna opgenomen is door de rijst en voeg dan pas weer een nieuwe lepel bouillon toe. Blijf zo doorgaan tot alle bouillon is gebruikt. Dit duurt ongeveer 18 minuten.

Was de asperges en halveer ze. (Ik sneed ze in kleine stukken en die weer in de lengte doormidden maar liet de kopjes heel) Kook ze in lichtgezouten water, ongeveer 2 minuten. Laat uitlekken.

Roer de risotto door met de rest van de boter en de mozzarella en voeg als laatste de asperges toe. Serveer direct.

Velbekomme!