Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Popeye lust dit zeker!

Wat je al niet met een zak spinazie kunt doen. Ik gebruik het als een salade, in een spinazietaart, in curry’s, in roerbakgerechten bij pasta of rijst. Super veel mogelijk dus. Deze spinaziewafels zijn ook heerlijk om ze in te doen. Bij Ina van Mat paa bordet matpaabordet.no/2019/03/04/fullkornsvafler-med-spinat-ost-og-hvitlok/] werden ze op de foto gezet als een lunch gerecht met een salade erbij. Heerlijk! Wij namen ze mee als lunch naar de open dag van de TUDelft. Easy…. Weer eens wat anders dan een bammetje kaas of pindakaas. Het is al heel lang dat ik graag hartige wafels wilde maken. Maar in een wafelijzer dat dunnere wafels maakt wordt het wel een hele kliederboel. Daarom in de voorjaars/carnavals vakantie samen met de jongste dochter deze gemaakt. Het restant, ja dat hadden we, zit in de vriezer. Makkelijk om voor school/werktijd er uit te halen, dan is het ontdooit wanneer het lunchtijd is. Ook kun je ze weer makkelijk opwarmen in het wafelijzer en dan met een salade eten. Kortom een veelzijdig wafeltje. (wij ontdekten dat het volkorenmeel op was, gebruikten daarom een mengsel van zelfgemalen havermeel en bloem)

Het recept is zo:

Voor ong. 9 stuks:

250 gram volkorentarwemeel

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

5 dl melk

100 gram gesmolten boter of margarine

1 teentje knoflook, geraspt/geperst

100 gram verse spinazie, grof gehakt

100 gram geraspte kaas, kan verschillende soorten zijn

Zo doe je het:

Roer het meel, bakpoeder en zout samen in een grote kom.

Roer melk, gesmolten boter of margarine, ei en knoflook ook goed door elkaar en mix het door het droge deel. Roer goed door tot een glad geheel. Doe er dan de gehakte spinazie en geraspte kaas door.

Laat ongeveer 20 minuten staan. Ondertussen warm je het wafelijzer op. De eerste wafel is altijd een experiment. Proef of de smaak ok is. Voeg eventueel nog wat zout-peper etc. toe. Schrijf eventueel op hoe lang de wafels moeten bakken tot gaar en wat je eventueel nog hebt toegevoegd aan ingrediënten.

Wil je ze invriezen laat dan volledig afkoelen en vries in.

Velbekomme! [eet smakelijk!]