Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Chocolate Chip Peanut Cookies

Wij zijn gek op chocolade koekjes. Van die koekjes met stukjes chocolade er in die je dan in iedere hap tegenkomt. Veel recepten probeer ik graag. Zo ook deze van Ina [matpaabordet.no/2019/01/22/fantastisk-gode-cookies-med-sjokolade-og-peanotter/]. Het was hier vakantie deze week en de dochter die nog thuis woont bakt en kookt dan ook graag mee.

Deze koekjes zijn weer makkelijk te maken. En je kunt variëren met wat je er in doet. Niet iedereen houdt van pinda’s dus ik deelde het deeg door 2 en maakte 1 serie met en 1 zonder pinda. Natuurlijk kun je ook andere noten (in stukjes) gebruiken, of een andere chocolade soort. Zoals ik al eens eerder zei, wanneer ik een nieuw recept gebruik dan maak ik het eerst zoals het er staat en dan een volgende keer varieer ik met wat er in gaat. Zo werden deze koekjes lekker bros en knapperig. Volgende keer bak ik ze wat korter om een “chewy” koekje te krijgen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Voor ongeveer 25 stuks.

Dit gaat er in:

150 gram zachte boter of margarine

150 gram suiker

150 gram bruine basterd suiker

2 theelepels vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

1 ei

200 gram bloem

¼ theelepel zout

½ theelepel bakpoeder

200 gram grof gehakte chocolade

200 gram gezouten pinda’s (of 100 gram wanneer je het deeg deelt)


En zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

Mix boter en suiker goed samen. Heb je een keukenmachine laat die dan 8-10 minuten draaien. Denk er aan om de randen regelmatig te schrapen en dit weer goed te mengen. Voeg de vanille en het ei toe en mix weer goed door.

Meng de bloem met zout en bakpoeder en roer door het botermengsel. Voeg nu de chocolade en de pinda’s toe. Roer heel goed door.

Maak, eventueel met een ijslepel, 25 bolletjes en plaats die op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg ongeveer 8-9 bolletjes met een flinke afstand op de plaat. Ze lopen heel erg uit.

Bak in de voorverwarmde oven 10-12 minuten. Wil je ze “chewy”, bak dan 2-3 minuten korter.

Let op! Deze koekjes zijn zacht wanneer je ze uit de oven haalt. Ze worden harder tijdens het afkoelen.


Velbekomme!