Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Belgische wafels

Zo lang op mijn lijstje, een wafelijzer voor Belgische wafels. Maar, zoals het gaat, nooit aan toe gekomen. De kans kreeg ik toen ik van mijn werk zelf een kerst cadeautje mocht kiezen. Daar was dé kans. En een hele goeie. Want op zo´n druilerige, koude en natte dag als vandaag (zaterdag 2 februari) komt die goed van pas.

Het recept is van Valdemarsro, een Deense food blogster die ik al langer volg en waarvan ik al meerdere recepten heb gebruikt. Het fijne van deze wafels is dat ze niet té zoet zijn. Daardoor smaakt het heerlijk met jam, poedersuiker en wat slagroom. Maar je kunt er natuurlijk ook vers fruit bij eten. In de planning staan nog aardappel wafels en Luikse wafels. Dus, er komt nog meer aan binnenkort.

Het volgende recept is voldoende voor ongeveer 10-12 wafels.

2 eieren

75 gram suiker

½ vanillestokje, de pitjes er uit. Of 1 zakje vanillesuiker

2 ½ dl melk of karnemelk

150 gram gesmolten boter

250 gram meel

2 theelepels bakpoeder

Geraspte schil van 1 bio citroen (ivm bestrijdingsmiddelen)

1 mespuntje zout

Iets gesmolten boter voor het ijzer

Lekkere toppings: slagroom, nutella, jam, vers fruit, poedersuiker, kaneelsuiker, bolletje ijs, chocoladesaus etc…

Zo doe je het:

Deel de eieren in witten en eidooiers. Let op dat er geen geel in de eiwitten komt ivm eiwit opkloppen!

Klop de eierdooiers met suiker en vanille (pitjes of suiker) tot een luchtige massa, mix er op het laatst de (karne)melk en gesmolten boter in.

Roer bakpoeder, meel, zout en citroenschil samen in een schone schaal en roer door de eiermassa.

Mix de eiwitten heel stijf. Let er op dat je gardes super schoon zijn. Eventueel met wat citroensap nawrijven om te ontvetten. En vouw/roer heel voorzichtig door de eimassa.

Bak de wafels bruin naar de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer.