Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Twee prei

Prei tomaten soep met parmezaanse kaas

Daar lagen ze, twee stengels prei en daar stond ook nog een half blikje tomatenblokjes over van een heerlijk Foe Yong Hai recept van Francesca kookt. www.francescakookt.nl/foe-yong-hai-met-lekker-veel-groenten/ Even googelen en ja daar kwam een recept tevoorschijn. Hoewel ik veel basisvoorraad in huis heb had ik niet alles bij de hand. Maar geen nood, wanneer de basis goed is dan kan er niet veel mis gaan.

De bouillon die ik gebruik is een groenten- of tuinkruiden bouillon van Knorr of Maggi. Ook maak ik af en toe zelf een groentebouillon naar recept van Koken met Karin. www.kokenmetkarin.nl/2018/10/29/groentebouillon-van-restjes/ Dat is niet veel werk en smaakt heerlijk. Ook is het fijn dat je zelf de hoeveelheid zout kan bepalen. Want een blokje is natuurlijk een ander verhaal. Omdat mijn vader nierpatiënt is was die zelfgemaakte groentebouillon een schot in de roos. Heerlijke soep heb ik er toen van gemaakt. Maar, nu terug naar deze soep. Je hebt er wel een staafmixer bij nodig. Dat is echt een handige keukenhulp. Bij die van mij zit een klein bakje en daar maal ik ook veel in. Bijvoorbeeld chocolade, haver, noten of ik maak een kleine hoeveelheid crumble. Zit je ook niet met veel afwas.

Nu weer de soep. Je hebt nodig:

2 prei

1 knoflook

4 el olijfolie

400 gr tomatenblokjes uit blik (deed ik mijn halve nog bij)

600 ml bouillon

Parmezaanse kaas

Peper

Iets crème fraîche of room

Snijd de prei fijn en was ze. Snijd de knoflook ook fijn.

Doe de olijfolie in een grote pan en bak hierin de knoflook en prei voor 3 minuten

Voeg de tomaten en de bouillon toe en kook alles 10 minuten op een laag vuur. (Pruttelen)

Pureer de soep met een staafmixer en kook nog even een paar minuten

Rasp wat Parmezaanse kaas

Serveer de soep met peper naar smaak, scheutje room of lepeltje crème fraîche

Tip:

Om een maaltijd soep te maken kun je 310 gram (blikje) cannelinnibonen (eerst afspoelen) toevoegen