Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Groenten quiche

Vorige week ging ik de kast eens opruimen. Isabel van [www.ddansk.nl/minimal-organized/] heeft hier een heel goede methode voor ontwikkeld, alleen die dingen bewaren waar je blij van wordt. Heel veel ging in de container (papier etc) Kwam ook nog receptenkaarten tegen voor je weet maar nooit. Bijna, echt waar, bijna lagen ze in de papierkliko maar toch nog even doorgekeken. En daar stond toch een heerlijk recept in van een groenten quiche. Simpele ingrediënten en makkelijk te maken. De smaak vond ik wel wat vlak dus daar deed ik wat aan met kruiden. Hoop dat jullie het ook lekker vinden, als maaltijd met een lekkere gevulde salade er naast of als lunchhapje. Veel plezier met maken en velbekomme!


Groenten quiche

2 courgettes

10 worteltjes of 2 winterpenen

1 rol vers bladerdeeg

3 eieren

250 ml room

Peper en zout naar smaak

5 takjes tijm, blaadjes eraf gerist


Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de courgette en de wortelen. Schil eventueel de wortelen en snijd deze in ongeveer 2 mm dikke plakjes. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken. Doe de plakjes wortel in een pan met kokend water en blancheer zo’n 3 minuten. Giet in vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Bedek een ingevette quichevorm (of bekleed met een vel bakpapier) met een rol bladerdeeg. Snijd bij waar nodig. Leg de courgette en wortelplakjes er dakpansgewijs in de quichevorm.

Doe de eieren met de room, peper, zout en tijmblaadjes in een kom en klop los. Schenk het eimengsel over de courgette en wortelplakjes.

Zet de quiche in de oven en bak ongeveer 40 minuten.


Tip: volgens mij is het ook heel lekker om er wat geraspte kaas over te strooien. Dat is het volgende experiment.