Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Koelkast leeg maken

KIKKERERWTEN CURRY MET SPINAZIE

Koelkast leegmaken op de lekkere manier

Ik kocht twee zakken spinazie en die gingen hup de groente lade van de koelkast in. Zo´n makkelijke groente om te gebruiken. Maar daar lagen ze dus nog steeds. Waar hadden we zin in? Dan is het zo fijn om even te googelen. Spinazie en kikkererwten en go…… Toen zag ik een recept van Smulpaapje, Suzanne Aretz. Niet alles wat er in het recept stond had ik op voorraad, met wat fantasie veranderde de tomaat in een blikje tomatenblokjes, de garam masala vervangen door wat ras-el-hanout en extra kerrie, de puntpaprika door een gele paprika en de verse gember door een theelepel djahé (gemberpoeder). Wel de hele tijd blijven proeven want het moet natuurlijk wel lekker blijven.

We smulden van het heerlijke eten! De lichte pindasmaak, het pittige en het zoetige van de kokosmelk zijn zo’n super combinatie dat het gerecht snel nog eens op tafel zal komen. Zo zie je maar, de basis zat goed de fantasie en ik deden ons werk en het gerecht was een succes!

Graag deel ik het recept van Smulpaapje dat je ook op haar eigen pagina kunt vinden [www.smulpaapje.nl/zoeken/results/kikkererwten+curry+met+spinazie/]

Foto is van mijn gerecht.

Kikkererwten curry met spinazie

2 eetlepels olie

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 theelepel geraspte gember/ ik gebruikte gemberpoeder

200 gram tomaat/ik gebruikte blokjes tomaat uit blik, pas op met het extra vocht zodat je geen soep krijgt.

150 gram puntpaprika/of wat je in huis hebt

2 blikken kikkererwten à 400 gram/afspoelen en uit laten lekken

1 ½ eetlepel garam masala/ik gebruike ras-el-hanout met wat extra kerrie

1 theelepel kerriepoeder

1 blik kokosmelk van 400 gram

Sap van 1 limoen/had ik niet

1 eetlepel pindakaas/stiekem 2 gedaan, de pot was bijna leeg

400 gram verse spinazie

Zo doe je het:

Verwarm in een grote pan de olie in fruit de knoflook, ui en gember 5 minuten op een laag vuur. Doe de paprika erbij en bak 2 minuten op iets hoger vuur. Voeg de tomaat(of blokjes zonder veel vocht) toe en warm even goed door. Bestrooi alles met de kruiden en schep gedurende een minuut om.

Doe dan de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten er in en laat zachtjes koken. Daarna 10 minuten laten pruttelen. Dan is het bijna tijd om aan tafel te gaan, daarom nu de spinazie erdoor roeren en laten slinken. Voeg eventueel nog zout, peper en het limoensap toe. Serveer met naanbrood en/of rijst.

p.s. Wanneer je een recept veranderd blijf dan proeven. Voeg eerst een beetje toe van het vervangende ingrediënt en proef. Het origineel zal met de andere kruiden echt anders smaken, omdat wij dat niet weten was dit voor ons super en makkelijk omdat deze ingrediënten altijd wel in huis zijn.