Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Koekjescake

Hoera! Alweer een jarige, deze keer mijn moeder. Helaas door afstand en omdat het een doordeweekse dag is vieren we het vandaag niet maar aanstaande zondag. Precies een week na de verjaardag van onze zoon. Hij vroeg om deze Kiksekage te maken. Omdat mijn ouders op visite kwamen weet ik dat mijn moeder hier ook van gesmuld heeft. Het lijkt niet op het recept zoals wij in Nederland dat kennen. Deze chocolade lijkt meer op een ganache zoals de vulling van bonbons. Hij is erg lekker zacht van smaak. De koekjes zijn eerst nog knapperig maar zullen naarmate de dagen vorderen wat zachter worden. Eerlijk gezegd is hij hier altijd snel op dus daar hebben we niet echt veel "last van". Snijd mooie plakken dan zie je ook de stapeling van de koekjes mooi uitkomen. Enne, de oven hoeft er weer niet voor aan. Gewoon een nachtje in de koelkast en klaar is de Kiksekage. Veel plezier met maken en velbekomme!

Kiskekage

300 gram pure chocolade

3 dl slagroom

100 gram poedersuiker

50 gram boter

225 gram biskwietjes (bv Pally)

Zo doe je het:

Bekleed een cakevorm met bakpapier

Hak de chocolade fijn en doe in een schaal. In een pan kook je de slagroom op met de poedersuiker terwijl je er in roert.

Giet langzaam de kokende slagroom bij de fijngehakte chocolade. Roer met kleine ronde bewegingen tot een elastisch en glanzend geheel.

Laat het chocolademengsel wat afkoelen. Ondertussen snijdt je de boter in stukjes. Voeg de stukjes boter een voor een toe. Voeg niet eerder een volgende toe totdat de voorgaande opgenomen is. Roer het geheel goed door en zet 15 minuten in de koelkast.

Haal de chocolade uit de koelkast en doe een eerste laag in de bakvorm. Dek af met een laag koekjes. Weer een laag chocolade, weer een laag koekjes. Sluit af met een laag chocolade.

Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot de volgende dag. Haal dan uit de koelkast en snijdt voorzichtig plakjes af en genieten maar!