Chocolade met wat er in

Dit recept wilde ik zo graag maken. Heerlijk zachte chocolade cake met licht zoet zure kersen er in . Ik maakte het in een grote braadslede. Je zou denk ik ook twee kleinere kunnen doen of twee springvormen van 26 cm. Het smaakt heerlijk, tenminste dat vinden mijn dochter, zoon en ik, manlief vind kersen in gebak maar niks. Daar had ik even niet op gerekend dus het grootste deel van deze cake is, in stukjes gesneden, in de vriezer gegaan. Dat gaat prima. Ontdooit vlot en smaakt als net uit de oven. Dat kwam goed van pas vandaag want de studentenzoon is jarig en kwam toch onverwacht (daar zijn het studenten voor) thuis langs. Heerlijk genieten met een schepje crème fraîche er bij. Conclusie, hou je van chocolade en van kersen dan maak je deze heerlijke zachte cake. En, mochten kersen niet je favoriet zijn, hij kan ook gerust zonder gemaakt worden. Een prima cake voor het motto "bakken in het weekend".

Kersen chocolade cake

(ongeveer 32 stukjes)


Ingrediënten:

400 gram kersen (of laat een pot kersen uitlekken, gebruik alleen de kersen, 375 gram)

250 gram zachte boter

500 gram suiker

4 eieren

450 gram bloem

50 gram cacao

4 theelepels bakpoeder

4 theelepels vanille suiker. (of 2 zakjes)

1 ½ dl yoghurt (volle)

¼ liter melk (0,25)

2 eetlepels aardappel zetmeel

Versiering:

Poedersuiker


Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. (hete lucht 10% minder heet)

Wanneer je verse kersen gebruikt: was ze en ontpit ze. Anders: laat de kersen uit pot uitlekken.

Mix de boter en de suiker tot het kruimelig is. Mix de eieren er een voor een door. Doe er niet eerder een volgende in voordat de voorgaande opgenomen is. Mix tot licht en luchtig.

Meng de bloem, cacao, bakpoeder en vanillesuiker. Gebruik een zeef om het beurtelings met melk en yoghurt door het boter-ei mengsel de roeren.

Meng de kersen met het aardappelzetmeel en meng ze voorzichtig door het beslag.

Bekleed een braadpan van 6x22x30cm met bakpapier en doe het beslag er in. (Of gebruik meerdere kleine vormen, let op dat je de baktijd aanpast!)

Bak de kersencake midden in de oven. Duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten. Prik met een satéh prikker of breinaald om te zien of hij gaar is. Wordt de bovenkant te donker, dek af met bakpapier.

Na de baktijd haal je de cake dmv het bakpapier uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.


Tip: Lekker als toetje met ijs, crème fraîche of slagroom.

Gebruik ook eens amarena kersen.

Je kunt het ook zonder kersen bakken.

Bron: Karoline's Koekken. Foto door mij.