Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Kool op tafel

Momenteel liggen er weer veel mooie spitskolen op de groente afdeling. Die kun je natuurlijk lekker koken en dan met wat kerrie en nootmuskaat eten. Of je maakt er een lekkere salade van door het heel fijn de snijden, geraspte wortel erdoor te doen en dan naar fantasie wat je nog meer lekker vindt. Het sausje met Skyr is erg lekker. Denk dat het ook wel met gewone yoghurt kan, dat is iets meer vloeibaar. Ik had geen bladselderij in huis, wel nigella zaadjes. Als variatie zat ik te denken om er een heel fijn gesneden uitje of bosuitje door te doen. Als groen accent ipv de bladselderij kun je natuurlijk ook wat peterselie erover strooien. Als extra zou je ook stukjes walnoot of amandel erover kunnen doen voor nog een lekker knapperig accent. Zoals gezegd een veelzijdig en gemakkelijk recept, heerlijk bij gebakken aardappeltjes met een worstje of, zoals in mijn geval, vegetarische balletjes.

Je hebt nodig: (hoeveelheden als richtlijn voor de verhoudingen)

300 gram fijngesneden spitskool

2 grof geraspte (winter) wortelen

75 fijngesneden bladselderij

1 theelepel zwarte zaadjes zoals nigella zaadjes

Dressing:

1 dl Skyr naturel (of yoghurt naar keuze)

2 theelepels Dijon mosterd

2 theelepels honing

½ theelepel grof zout (fijn zout naar smaak)

Versgemalen peper

Roer de skyr, mosterd, honing, zout en peper door elkaar. Proef of het naar wens is en laat trekken terwijl je de groenten snijdt.

Meng de fijngesneden groente door elkaar, meng met de dressing en bestrooi met de nigella zaadjes.