Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Lekkerrrrrrrrr

Bounties uit eigen keuken


Kokos is heerlijk en vezelrijk, kokosmelk is heerlijk in soepen, curry’s en sauzen. Kokosolie kent ook vele toepassingen. Dit samen is gewoon super lekker in de vorm van bounties.

Ik zag dit recept in het boek van Sif Orellana, Sunde Slikmunde. siforellanashop.com/products/copy-of-cookbook-sunde-slikmunde-danish-version-shipped-world-wide Letterlijk vertaald als gezonde zoutekauwen. Dit boek staat vol met heerlijke gezondere recepten voor groot en klein. Samen met haar zoon Noah heeft ze het boek samengesteld en de recepten uitgeprobeerd. Vegan muffins, gedroogde fruitrollen, bananen wafels en ook deze lekkere bounties. Ik houd wel van het maken van gezondere versies van de té zoete versies van deze lekkernijen. Deze bounties zijn zo gemakkelijk te maken daar deel ik graag het recept van.


Voor ong. 20 stuks heb je nodig


De crème van 1 blik kokosmelk. (Je laat het blik kokosmelk een nacht in de koelkast staan en dan schep je de crème er af)

3 afgestreken eetlepels kokosolie

150 gram kokosmeel (zakjes geraspte kokos)

Eventueel 1 eetlepel honing (hoeft van mij niet, met de chocolade zoet genoeg)

200 gram pure chocolade 70% (ik merkte dat ik er meer nodig had, koop liever wat meer normaal puur kan ook prima)


Smelt de kokoscrème en kokosolie in een pan. Voeg het kokosmeel (en eventueel de honing) toe. Laat afkoelen en vorm tot ongeveer 20 reepjes, deze zullen best wat “rommelig” zijn. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zet één uur in de vriezer. Smelt de chocolade “au bain-marie”. Laat een kom boven een pan met warm water hangen zonder dat het het water raakt. Dip de bevroren kokosvormpjes er in met behulp van twee vorken. Zet weer terug op het bakpapier en de bakplaat. Laat verder afkoelen in de koelkast. Is de chocolade volledig gestolt dan zijn ze klaar om te eten.


Bewaar in de koelkast.

Kokosolie is de enige vetstof die werkt in dit recept. Dit zorgt namelijk voor de stevigheid van je bounties.


Meer over Sif Orellana lees je hier: sisterhood-retreats.com/