Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Bloemkool met een soort van papje

24 maart 2020. De wereld is veranderd. Het lijkt allemaal stil te staan, thuis alles hetzelfde maar daarbuiten is het bevreemdend. Om toch een moment te hebben om naar uit te kijken zijn de maaltijden belangrijk. Het moet een klein avontuurtje op je bord zijn. Nieuwsgierig naar de smaken, de structuren en geur. Twee jaar geleden deelde ik dit lekkere recept ook al eens. Vandaag gaan wij het weer eten. Lekkere smaken en echt een avontuurtje op je bord wanneer je je eigen taco belegd. Met kinderen is dit ook een lekker recept. En..... voor de vleeseters, doe er gerust wat bij bv shoarma wanneer je dat lekker vindt.


Eigenlijk houd ik niet zo van bloemkool. Vroeger met een kerrie of kaassaus… het ging. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden. Ik deelde met jullie al eens het recept van bloemkool kikkererwtencurry van Uit Pauline’s keuken uitpaulineskeuken.nl/2017/03/bloemkool-curry-met-kikkererwten.htmlop Instagram. Of de variatie van bloemkool met kurkuma/olijfolie uit de oven. Pittig en simpel te maken. Maar nu ontdekte ik toch een heerlijke variant bij Mat paa bordet!! matpaabordet.no/2018/08/13/vegetartaco-med-sprostekt-blomkal/ Bloemkool met een korstje uit de oven en dan in een wrap met allerlei ander lekkers.. Dit ging er bij ons in als ….. een heerlijk gevulde wrap! Dus hier komt het recept.


Ingrediënten:

1 middelgrote bloemkool

50 gram bloem

1 theelepel komijnpoeder/djintan

2 eieren

100 gram paneermeel

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel zout


Avocado crème:

Sap van een halve limoen

1 eetlepel room

1 eetlepel grofgehakte koriander (kan je weglaten)

Zout

Voor erbij:

Tortilla’s

Lime

Verse koriander (of niks, ik lust het niet)

Lenteuitjes gesneden

Gesneden sla

Allerlei fijngesneden groente naar keuze

Zo doe je het:

Warm de oven voor op 180 graden

Breek de bloemkool in kleinere stukken. Let er op dat ze ongeveer van gelijke grote zijn ivm het gaar worden in de oven.

Doe de eieren in een schaal en klop los met een vork. Breng op smaak met zout en peper

Doe het meel in een andere schaal en meng met de komijnpoeder

Het paneermeel in een derde schaal en meng met chilipoeder

Was de bloemkool stukjes en meng ze met de bloem terwijl ze nog licht vochtig zijn. Klop het meeste bloem er af en haal ze door het losgeklopte ei. Bestrooi ze met paneermeel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Spray/druppel olijfolie over de bloemkool voordat je ze in de oven zet.


Maak de avocadocrème terwijl de bloemkool bakt. Doe de avocado, room en limoensap in een foodprocessor en maak glad. (of prak zo fijn mogelijk) Roer er de koriander door en maak verder af op smaak met peper en zout. (of laat de koriander er uit, je kunt er ook iets anders doordoen wat je lekker vindt)


Prik na ongeveer 20 minuten in de bloemkool om te zien of die gaar is. Zo niet dan de baktijd verlengen. Zelf heb ik de tijd verlengd totdat de bloemkool mooi bruin en knapperig aan de buitenkant was.

Wanneer klaar, serveer met alle fijngesneden groente, avocadocrème en wraps.


Je kunt er eventueel ook een coleslaw bij maken, of een heerlijke knoflookdressing.


Eet smakelijk!