Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pittige kerriesoep met noedels

Je hebt soms van die momenten dan is improviseren een goede redding. Eerst kwamen ze wel thuis de studentenkinderen en toen niet. Wat moet je dan met de hoeveelheid kip die je ingeslagen hebt. Dan maak je kippensoep! Nu eet ik geen kip maar zocht wel een lekker recept. Google biedt dan altijd uitkomst. Had niet alles in huis maar de grote smaakmaker, het pepertje, wel. Omdat ik geen kip/vlees eet is een beetje fantasie met koken een voordeel met koken. Daarom nu een pittig kerriesoep recept met de aanwijzingen voor mét de kip aan het eind van het recept.


Ingredënten:


2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie.

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden

2 theelepels gemberpoeder

1 ui, gesnipperd

2 eetl. kerriepoeder

1 eetl. koenjit

2 eetl. bloem

1,5 ltr groentenbouillon (of wanneer je kip er in doet kun je ook kippenbouillon doen)

Handvol rijstnoedels

Bosje lente ui

2 dl kokosmelk


Zo maak je het:


Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, peper, gember, ui, koenjit en kerriepoeder zachtjes aan. Voeg dan de bloem toe en bak die een minuutje mee. Doe dan de bouillon erbij en breng dit al roerend aan de kook. Als het kookt, doe dan de rijstnoedels en de ringetjes bosui erbij en laat een minuut of 10 zachtjes koken, blijf af en toe roeren. Schenk er dan de kokosmelk bij. kook een minuutje door en de soep is klaar om te worden opgediend.En de variatie met kip:

400 gram kipfilet in heel dunne reepjes gesneden

Je voegt de kip toe wanneer de bouillon aan de kook is. Laat dan 20 minuten koken, zachtjes koken, met af en toe roeren. De noedels zijn een optie. Zelf vind ik het lekker wat vulling te hebben maar kan me voorstellen dat met de hoeveelheid kip die er in zit het misschien te veel is. Volg daarna weer het recept en voeg de noedels en bosuitjes en later de kokosmelk toe.


De lekkere chapati's zijn ook zelfgemaakt, recept volgt!