Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Vriendschap

Rosa Rugosa (www.rosarugosa.nl/) bestaat 10 jaar wat tevens hun laatste jaar is. De meeste jaren van hun bestaan heb ik ze graag gevolgd. Zij waren een van de eersten die ik volgde. Gestart met een fysieke winkel is het nu een webwinkel met mooie Zweedse meubelen en verf. Ook is er Rosa´s Kok, waar allerlei lekkere recepten worden gedeeld. De foto´s worden gemaakt door Anna Rubingh. Heel inspirerend.

In verband met het jubileum deelden ze het recept van een Kladdkaka met witte chocola en aardbeien. Ik wilde hem graag met pruimen maken, die waren door het warme weer helaas gaan schimmelen. Gelukkig lag er in de vriezer nog een doosje met frambozen en blauwe bessen. Die smaken er ook heerlijk op. Eerder maakte ik al eens de kladdkaka met pure chocola, het recept vind je ook in mijn blog.

Omdat het vandaag de dag van de vriendschap is deel ik graag met jullie het recept van deze overheerlijke lekkernij. De 'Internationale Dag van de Vriendschap' (International Day of Friendship) wordt jaarlijks op 30 juli gehouden en is een initiatief van de Verenigde Naties. De dag is in het leven geroepen om de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Door Instagram heb ik zulke leuke lieve mensen leren kennen. Dat geldt voor mij zeker als een vriendschap. De contacten komen uit vele landen en over en weer is het heel inspirerend. Hopelijk ervaren jullie het ook als zodanig. Om de vriendschap dus te vieren hier het heerlijke recept.


200 gram boter

180 gram witte chocola

180 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

250 gram bloem

300 gram aardbeien of ander fruit

Poedersuiker


Verwarm de oven voor op 180 graden. (Hete lucht 10 % minder) Smelt de boter samen met de witte chocolade in een steelpan en laat iets afkoelen. Meng het vervolgens met de suiker en klop totdat de suiker grotendeels is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de vanillesuiker. Roer beetje bij beetje de bloem erdoor.

Vet een springvorm van 23 cm in en doe het beslag er in. Of bekleed de vorm met een vel bakpapier en doe dan het beslag er in.

Snij de gewassen aardbeien doormidden en leg ze op de taart. Bak te taart ca. 25 minuten in de oven. Binnenkant moet nog zacht zijn. (Door ervaring van mijzelf, en degene die hem al bakten, blijkt dat 25 minuten wat kort is. 10 minuten extra kan gerust. Of je moet hem heel zacht willen hebben.)

Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker en eet met wat licht stijfgeslagen room of crème fraîche.


Velbekomme,

Happy Friendship day