Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Salade met warmgerookte zalm

Een poosje geleden had ik een stukje warmgerookte zalm gekocht. Erg lekker zo, op een geroosterde boterham of in stukjes op eten of bij de warme maaltijd. Toen zag ik op de instagram pagina van Spis Bedre spisbedre.dk/ zo'n lekkere salade voorbijkomen. Super geschikt voor mijn stukje zalm. Ik was alleen thuis en dit was voor mij super lekker avondeten na een dag werken. Het is eenvoudig, geen té gekke ingrediënten en het vult goed. Denk dat je het als bijgerecht zeker met 6 kunt delen. Zeker wanneer je er ook nog brood bij eet.

Hoofdmaaltijd voor 4 personen

Voor de salade

2 courgettes

75 gram verse spinazie

50 gram amandelen (met of zonder schilletje)

200 gram doperwten (vers of uit de vriezer)

600 gram warm gerookte zalm

Avocado crème

2 avocado’s

¼ dl yoghurt naturel of skyr

½ eetlepel citroensap

Zout

Peper


Zo maak je het:

Gebruik je diepvries doperwten, doe ze in een schaaltje, overgiet met kokend water en laat 5 minuten staan.

Prak de avocado’s tot moes samen met de yoghurt (skyr) en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Was de courgette goed en schaaf/snijdt ze in dunne repen, meng door het avocadomengsel.

Was en droog de spinazie en scheur het in hapklare stukjes. Leg de spinazie in een schaal, leg daarna de avocado/courgette crème er op.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof

Verdeel de erwten, geroosterde amandelen en warmgerookte zalm in kleinere stukken over de salade. Klaar om te eten, eventueel met volkorenbrood of een andere grove broodsoort.


Velbekomme!