Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Zwarte Bonen

Heb je dat ook, zie je een recept met zwarte bonen en dan denk je, hmmmmm, wat zou dat toch zijn. Smaakt dat, of proef je de bonen er doorheen? Lang heb ik naar een recept gezocht dat zwarte bonen bevatte en dat verder redelijk "normaal" was. Er waren vele recepten met dadels, kokossuiker, kokosolie etc. Daar ik niks mis mee maar het introduceren van een andere soort baksel begint voor mij met het langzaam opbouwen. Bij Louisa Lorang louisalorang.dk vond ik een goed recept. Gelijk mee aan de slag gegaan en het is top! Lekker luchtig en een heerlijke chocolade smaak. Ik zou zeggen, koop dat blikje bonen, of vis het achter uit je kast en maken dit lekkere recept!  


200 gram gekookte zwarte bonen (blikje 400 gram, uit laten lekken/spoelen)

100 gram zachte boter

200 gram rietsuiker

200 gram gesmolten, pure chocolade

½ vanille stokje, de zaadjes hier uit.

Mespuntje zout

½ deciliter cacao

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel baking soda (dubbel koolzure soda)

5 kleine eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden celsius.

Doe de bonen in een keuken machine en maal fijn, doe de boter en de suiker er bij in en meng totdat het een glad en homogene massa is. Doe de gesmolten chocolade er in en meng weer. Doe de vanille, zout, cacao bakpoeder en baking soda er in en meng weer goed. Meng de eieren er stuk voor stuk doorheen, niet eerder de volgende toevoegen totdat de voorgaande opgenomen is. Dit kan met een garde, niet te intensief mixen. Gewoon tot een homogene massa maken.

Nu zijn er verschillende opties, ik bekleedde een braadvorm (rechthoekig) met bakpapier en stortte daar de massa in en bakte het voor 25 minuten midden in de oven. Prik met een satéh prikker of breinaald om te zien of het gaar is.

Of

Verdeel de massa over 12/14 muffin vormpjes en bak tot gaar. Ongeveer 25 minuten, of tot gaar. Prik met een satéh prikker of breinaald om te zien of het gaar is.

Lekker zo of met crème fraîche, ijs, vers fruit etc.