Warm weer

Het lijkt er op dat het mooie weer nog even blijft. Met zulke hoge temperaturen is het vaak lastig om te bedenken wat er op tafel moet komen. Lang in de keuken staan is dan vaak geen pretje. Dit pasta salade recept is snel klaar en lekker fris op een warme dag. Wij eten het graag als hoofdmaaltijd maar ik kan me voorstellen dat het ook een prima bijgerecht is bij de bbbq of als onderdeel van een groter buffet waarbij dit een prima vegetarisch gerecht is.

Groene pastasalade


Voor 3 personen

150 gram pasta (schroefjes of penne)

½ courgette of een kleine

2 ½ lenteui

100 gram doperwtjes (uit vriezer)

50 gram roomkaas naturel light

1 dl créme fraiche (magere variant)

½ dl basilicum blaadjes

Zout en peper


Zo maak je het:


Kook de pasta al dente gaar en kook de laatste drie minuten de doperwtjes even mee.

Spoel de pasta met koud water af.

Snijdt de courgette in heel kleine blokjes, de lente ui in dunne ringetjes en knip de basilicum fijn.

Doe alles in een grote kom. Voeg de uitgelekte pasta met doperwtjes toe.


Roer de light roomkaas met de créme fraîche tot een mooi geheel en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg aan de pasta en groenten toe. Dek de kom af en laat minimaal een half uur intrekken in de koelkast. Is het roomkaas mengsel nog iets te dik, voeg een klein scheutje melk toe.


Lekker met ciabatta of een (stok) brood met zaden en pitten.

Extra: voeg kleine blokjes gare kipfilet (vleeswaren) of ham toe naar wens.

Voor extra smaak, voeg een half bouillonblokje aan het kookwater van de pasta toe.


Nodig: pan, vergiet, grote kom, snijplank, schaar, weegschaal