Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Doperwten spinazie risotto

Heerlijk die warme dagen, die maken dat je buiten veel actiever bent. Zo genieten! Voor mij betekend dat ook altijd weer op zoek naar gerechten die passen bij het zomerse karakter van het weer. Liefst veel groente, knapperig en weinig zwaar eten. Iedere dag sla kan wel maar het is ook lekker om af te wisselen met een gerecht waar veel groente in verwerkt zit. Deze risotto heeft het allemaal. Het frisse groen van de doperwtjes en de heerlijke smaak van de spinazie. Voor ons is dit een blijver! Zeker de combinatie van de zoetige doperwt met het zoute van de parmezaanse kaas is heerlijk. Zelf had ik niet goed geroerd toen ik deze risotto dit weekend voor het eerst maakte. Ik heb hem toen 5 minuten laten staan en toen was de "bite" perfect! Het is dus aan te raden om goed te proeven en eventueel nog even te wachten. Hoop dat het jullie net zo lekker mag smaken als dat het ons deed. Wij aten met z'n drieën van deze hoeveelheid en dat was op een warme dag voor ons genoeg. Succs met maken en geniet van de maaltijd!2 á 3 personen afhankelijk van hoofdmaaltijd of deel van meerdere gangen

Ingrediënten:

150 gram doperwten (diepvries)

450 gram spinazie (1 zak, vers)

2 teentjes knoflook

100 gram ui

150 gram risotto rijst (arborio, geen voorgekookte of snelle risotto rijst)

500 ml bouillon (aan de kook) (groente, of naar keuze)

Olijfolie

Stuk parmezaanse kaas

Zout en peper

(eventueel rasp en sap van een halve citroen)

Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn. Was eventueel de spinazie en laat uitlekken.

Bak de ui en de knoflook (1 teentje) zachtjes in olijfolie, tot gaar en licht gekleurd.

Voeg de risottorijst toe en roer tot dat alle korreltjes goed bedekt zijn met de olie. Dit duurt een paar minuten op hoog vuur. Matig het vuur. Blus af met een soeplepel bouillon en roer goed. Voeg weer een soeplepel bouillon op wanneer de voorgaande bijna opgenomen is door de rijst. Roer vaak, hiermee krijg je het romige van risotto. Voeg ongeveer na 10 minuten de diepvries doperwtjes toe en blijf roeren en bouillon toevoegen.

In een andere pan de spinazie roerbakken in een beetje olijfolie, voeg het tweede fijngesneden teentje knoflook toe en zout en peper. Zet aan de kant.

Wanneer alle bouillon opgenomen is door de rijst en de korrels gaar zijn (proeven) voeg dan de roergebakken spinazie (zonder het kookvocht) toe en roer goed door.

Maak op smaak met zout, peper en eventueel de citroenrasp en sap.

Serveer direct met veel geraspte/geschaafde parmezaan.

Velbekomme!