Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

No Bake BrownieOp mijn culinaire trips op het internet, voornamelijk bij Scandinavische Foodbloggers en food enthousiasten, vond ik deze no bake brownie. En dan ook nog maar eens 4 ingrediënten en super snel klaar. Als dat niet voor vele hyggelige fika momenten zorgt!


Ingrediënten:

1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)

200 gram chocolade (ik gebruikte normale pure, denk dat 70% ook heel lekker is)

1 rol koekjes. Bijvoorbeeld volkorenkoekjes of digestives

100 grof gehakte noten. Hazel- of walnoten. (of experimenteer met wat je lekker vindt)


Hoe maak je het:

Verwarm de gecondenseerde melk in een pan van ongeveer 3 liter inhoud. (niet een te kleine, alles moet er bij in!)

Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de verwarmde gecondenseerde melk. Roer totdat de chocolade gesmolten is en het een gladde massa is. LET OP!!!!! De melk mag niet koken!


Doe de koekjes in een keukenmachine en maak fijn. Of alternatief, doe ze in een stevig zakje en sla er op met een deegroller tot fijn.


Roer de koekjesmassa en noten in de chocolade/melk oplossing.


Bekleed een vorm met bakpapier. Kleine vormen geven hogere brownies, grotere plattere. Rond of rechthoekig maakt niet uit. Wat je maar wilt.


Doe de massa in de vorm en maak plat met de achterkant van een lepel. Eventueel af en toe de lepel vochtig maken met wat water om beter uit te kunnen strijken.

Je kunt het eventueel nog versieren met glazuur, kokosrasp, fijngehakte noten of bestrijken met b.v. Nutella.

Bewaar de brownie koel. Let op. Wanneer hij uit de koelkast komt is hij erg hard om te snijden. Laat even bijkomen en snijd het dan of maak blokjes voordat je het in de koelkast zet.


Bron:

matpaabordet.no/2018/04/12/langpannekake-pa-10-minutter-uten-steking/