Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

One Pot Spaghetti

Mijn interesse ligt, zoals jullie weten bij Denemarken. Ik snuffel dan ook regelmatig rond op de websites van diverse tijdschriften om inspiratie op te doen. Vele hebben ook kookrubrieken of leuke artikelen over tuin en huis. Op één van mijn snuffeltochten kwam ik dit recept tegen. Zo makkelijk en zo lekker. Waarom had ik dat niet eerder gezien denk ik dan. Maar, beter nu dan nooit. Het is hier een groot succes. Frisse smaak door de verse courgette, tomaat en basilicum. In het originele recept staat 1 theelepel chili. Ik moet zeggen dat is een tikkeltje aan de hete kant. Een flinke snuf chilipoeder of wat chilivlokken tussen duim en wijsvinger is voor ons prima. Ik zou zeggen maak er iets lekkers van en ik vind het leuk wanneer je via Instagram laat weten of het is gelukt en of je het ook zo lekker vond als wij dat vinden. Velbekomme!


4 personen

1 rode ui

1 teen knoflook

1 courgette

400 gram kleine tomaatjes, dadel, pruim of cherry tomaten

300 gram spaghetti

3 zongedroogde tomaten

3 stengels basilicum (of een hoeveelheid die gelijk is) Gebruik de blaadjes.

1 theelepel (kruiden) zout

Chili vlokken naar smaak. (kan ook chilipoeder)

6 deciliter water

Er bij: parmezaanse kaas


  • Verwijder de schillen van de uit en knoflook. Snijdt ze beide klein. Was de courgette en snijdt deze in smalle rechthoekige stukjes. Was de tomaten en halveer ze.
  • Doe de gesneden groente en spaghetti in een pan. Voeg de zongedroogde tomaten (kleingesneden), basilicum, chilivlokken en (kruiden) zout toe.
  • Voeg het water (6dl) toe, dek af met een deksel en breng aan de kook. Zodra het kookt iets de temperatuur verlagen en verder laten koken onder af en toe roeren. Kook totdat het water is verdampt en de spaghetti al dente gekookt is.
  • Serveer met lekker veel geschaafde of geraspte parmezaanse kaas.

Velbekomme.

Bron: Alt for Damerne, Denemarken.