Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Hygge is..........

Hygge, dat is tijd doorbrengen met mensen die je graag mag. Lekker eten en drinken en vooral dat niets moet. In Denemarken bestaat een grote traditie in het zelf maken van je taarten, koekjes en brood. Toen wij nog met het complete gezin op vakantie gingen nam ik dan ook springvormen, cakeblikken etc. mee. In een huisje is altijd een oven en het aanbod aan ingrediënten is enorm.

Daar maakte ik voor het eerst deze no-bake appel-cheesecake. Ik googelde en vond dit recept bij Dansukker Danmark. Het is een frisse cheesecake die je zo maakt en waar je ook nog je eigen fantasie bij kunt gebruiken. Ik maakte hem weer omdat onze vriendin Stephanie uit Duitsland langskwam. Veel thee, lekker gebak en een hyggesnak (gezellig kletsen) meer is niet nodig.

Het recept is als volgt:

Voor de bodem:

15 digestive koekjes

50 gram boter of margarine

1e vulling

4 zurige appels

4 eetlepels rietsuiker (kan ook met 2)

1 eetlepel kaneel

25 gram boter of margarine

2e vulling

250 gram kwark

2dl slagroom

2 eetlepels rietsuiker

1 theelepel vanille suiker (of naar smaak)

Versiering:

1 ½ dl slagroom

Citroen of limoen

1 springvorm van maximaal 24 cm doorsnede

Bakpapier

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevig zakje en rol er met een deegroller overheen. Smelt de boter en voeg toe aan de koekjes en roer goed door. Bekleed de springvorm met bakpapier door tussen de bodem en de rand een vel te klemmen. Knip van een ander vel stroken zodat je de rand ook bekleed hebt. Stort de koekjesmassa in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel of je handen.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijdt in dunne partjes. Bak de appelschijfjes in de boter of margarine, rietsuiker en kaneel tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen en leg de schijfjes op de koekjesbodem.
  • Klop de slagroom stijf met de rietsuiker en vanille suiker. Roer de kwark door de slagroom. Verspreid het kwark/slagroommengsel over de appeltjes wanneer die nog verder afgekoeld zijn. Zet koud weg, minimaal 4 uur liefst een hele nacht.
  • Klopt de slagroom voor de versiering. (eventueel zoeten met suiker, 1 eetlepel of naar smaak) Haal de taart uit de vorm en versier de bovenkant met slagroom en geraspte citroen- of limoenschil.