Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pumpkin spice latte

Voor Marleen van Food I Love  (www.foodilove.nl/ ) ga ik foto’s maken van gerechten die ook door mij gekookt worden met haar recepten. Zij inspireerde mij met de pumpkin spice latte. Een heerlijke gekruide koffie. Alhoewel het om de kruiden gaat, wordt er ook vaak nog een kleine hoeveelheid pompoen puree aan toegevoegd. Zelf vind ik hem zonder ook gewoon lekker, oorspronkelijk was het ook zonder. Doordat Starbucks een smaakje van pompoen toevoegde is dat later na veel commentaar een klein beetje puree geworden.


Dus voor een hyggelig drankje doe je het volgende:


Verwarm in een pannetje 200 ml melk naar keuze. (gewoon of plantaardig)

1 kopje sterke espresso

1 ½ theelepel vanillesuiker

½ theelepel koek en speculaaskruiden


Versiering:

Eventueel 2 eetlepels opgeklopte slagroom

Cacao

(eventueel 1 eetlepel pompoenpuree)


Doe alle ingrediënten behalve de slagroom en cacao in een pannetje en laat het koken, klop het op met een garde. (of doe klop het op met/in een melkopschuimer)

Espresso toevoegen en goed mengen, in een hittebestendige mok/glas gieten en daarop de slagroom. Versieren met een beetje cacao en koek en speculaaskruiden.p.s. wil je geen suiker toevoegen dan kun je van een vanillestokje een klein beetje de pitjes (merg gebruiken)