Hendrika Bolhuis
Wanneer je dan toch iets op tafel wilt zetten dat makkelijk en snel te maken is, met eenvoudige ingrediënten en ook nog eens heel lekker dan is dit ideaal! Groente en aardappel in één hap. Erg lekker met een stukje vlees, vis of kip en een lekker frisse salade er bij. Heb je nog wat over, ook koud zijn ze erg lekker. Of je kunt ze in de koelkast bewaren en de volgende of zelfs nog een dag later even opbakken in de koekenpan.
Dus, hier is het recept. Helemaal snel klaar wanneer je een keukenmachine hebt. Met de hand duurt het iets langer maar dat is zeker de moeite waard!
AARDAPPEL COURGETTE (PANNEN) KOEKJES
3 personen
Ingrediënten:
500 gram aardappels geschild
1 courgette
3 eieren
100 gram bloem (boekweit of speltmeel kan ook)
2 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijn (kan weggelaten worden of vervangen door kruiden naar keuze)
Peper en zout
Olie om in te bakken
Schone theedoek, rasp en keukenpapier
Rasp de courgette en de aardappels met de hand en een grove rasp of in een keukenmachine. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers er zo veel mogelijk vocht uit. Schep het mengsel in een kom en doe er de eieren, knoflook en (eventueel) kruiden door. Voeg op het laatst het meel toe.
Het mengsel is plakkerig. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep met behulp van twee lepels hoopjes in de pan. Ongeveer 3 per keer. Druk een beetje plat. Ongeveer 3 minuten per kant bakken tot lichtbruin. Eventueel even op een keukenpapiertje leggen om overtollige olie te absorberen. Lekker er bij is een frisse yoghurt dip. Die maak je zo:”
Ingrediënten:
Yoghurt naturel naar keuze ongeveer 2 dl.
Halve theelepel zout
Flink wat peper van de molen
Fijn gesneden bosuitje of bieslook of peterselie
Als je wilt een klein beetje knoflook uit de pers.
Een snuf paprikapoeder is er ook lekker door.
Roer alles door elkaar. Er kan eventueel ook nog een eetlepel mayonaise door. Zoals je ziet een receptje uit de losse pols, varieer en probeer wat je zelf het lekkerst vindt. Deze dip is ook lekker bij shoarma, falafel en dergelijke. Gewoon proeven en proberen. Succes!
Fri, 17 November
Wanneer je dan toch iets op tafel wilt zetten dat makkelijk en snel te maken is, met eenvoudige ingrediënten en ook nog eens heel lekker dan is dit ideaal! Groente en aardappel in één hap. Erg lekker met een stukje vlees, vis of kip en een lekker frisse salade er bij. Heb je nog wat over, ook koud zijn ze erg lekker. Of je kunt ze in de koelkast bewaren en de volgende of zelfs nog een dag later even opbakken in de koekenpan.
Dus, hier is het recept. Helemaal snel klaar wanneer je een keukenmachine hebt. Met de hand duurt het iets langer maar dat is zeker de moeite waard!
AARDAPPEL COURGETTE (PANNEN) KOEKJES
3 personen
Ingrediënten:
500 gram aardappels geschild
1 courgette
3 eieren
100 gram bloem (boekweit of speltmeel kan ook)
2 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijn (kan weggelaten worden of vervangen door kruiden naar keuze)
Peper en zout
Olie om in te bakken
Schone theedoek, rasp en keukenpapier
Rasp de courgette en de aardappels met de hand en een grove rasp of in een keukenmachine. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers er zo veel mogelijk vocht uit. Schep het mengsel in een kom en doe er de eieren, knoflook en (eventueel) kruiden door. Voeg op het laatst het meel toe.
Het mengsel is plakkerig. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep met behulp van twee lepels hoopjes in de pan. Ongeveer 3 per keer. Druk een beetje plat. Ongeveer 3 minuten per kant bakken tot lichtbruin. Eventueel even op een keukenpapiertje leggen om overtollige olie te absorberen. Lekker er bij is een frisse yoghurt dip. Die maak je zo:”
Ingrediënten:
Yoghurt naturel naar keuze ongeveer 2 dl.
Halve theelepel zout
Flink wat peper van de molen
Fijn gesneden bosuitje of bieslook of peterselie
Als je wilt een klein beetje knoflook uit de pers.
Een snuf paprikapoeder is er ook lekker door.
Roer alles door elkaar. Er kan eventueel ook nog een eetlepel mayonaise door. Zoals je ziet een receptje uit de losse pols, varieer en probeer wat je zelf het lekkerst vindt. Deze dip is ook lekker bij shoarma, falafel en dergelijke. Gewoon proeven en proberen. Succes!
Fri, 17 November
Wanneer je dan toch iets op tafel wilt zetten dat makkelijk en snel te maken is, met eenvoudige ingrediënten en ook nog eens heel lekker dan is dit ideaal! Groente en aardappel in één hap. Erg lekker met een stukje vlees, vis of kip en een lekker frisse salade er bij. Heb je nog wat over, ook koud zijn ze erg lekker. Of je kunt ze in de koelkast bewaren en de volgende of zelfs nog een dag later even opbakken in de koekenpan.
Dus, hier is het recept. Helemaal snel klaar wanneer je een keukenmachine hebt. Met de hand duurt het iets langer maar dat is zeker de moeite waard!
AARDAPPEL COURGETTE (PANNEN) KOEKJES
3 personen
Ingrediënten:
500 gram aardappels geschild
1 courgette
3 eieren
100 gram bloem (boekweit of speltmeel kan ook)
2 teentjes knoflook
1 theelepel rozemarijn (kan weggelaten worden of vervangen door kruiden naar keuze)
Peper en zout
Olie om in te bakken
Schone theedoek, rasp en keukenpapier
Rasp de courgette en de aardappels met de hand en een grove rasp of in een keukenmachine. Doe de aardappels en de courgette in de theedoek en knijp alles bij elkaar. Pers er zo veel mogelijk vocht uit. Schep het mengsel in een kom en doe er de eieren, knoflook en (eventueel) kruiden door. Voeg op het laatst het meel toe.
Het mengsel is plakkerig. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep met behulp van twee lepels hoopjes in de pan. Ongeveer 3 per keer. Druk een beetje plat. Ongeveer 3 minuten per kant bakken tot lichtbruin. Eventueel even op een keukenpapiertje leggen om overtollige olie te absorberen. Lekker er bij is een frisse yoghurt dip. Die maak je zo:”
Ingrediënten:
Yoghurt naturel naar keuze ongeveer 2 dl.
Halve theelepel zout
Flink wat peper van de molen
Fijn gesneden bosuitje of bieslook of peterselie
Als je wilt een klein beetje knoflook uit de pers.
Een snuf paprikapoeder is er ook lekker door.
Roer alles door elkaar. Er kan eventueel ook nog een eetlepel mayonaise door. Zoals je ziet een receptje uit de losse pols, varieer en probeer wat je zelf het lekkerst vindt. Deze dip is ook lekker bij shoarma, falafel en dergelijke. Gewoon proeven en proberen. Succes!
Fri, 17 November