Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Assepoester

Assepoester had een pompoen als koets, ik verander de pompoen graag in wat anders. Het is even een werkje, de schil van de pompoenen zijn nogal weerbarstig. Heb ook al eens gelezen dat er recepten zijn waarbij men de schil er aan laat. Dat gaat mij iets te ver.


Het ziet er ook altijd mooi uit al die vormen en kleuren van de pompoenen in de herfst. Het is echt het afsluiten van de zomer. De soep zelf heeft ook zo´n heerlijk warme kleur. Diep oranje, daar wordt je bijna zelf warm van. Ook van deze soep bestaan er tientallen recepten. Ik vond deze ooit een keer en die is gebleven. Variëren met dit eenvoudige recept kan snel genoeg. Meer of minder knoflook of tomaat, wel of geen kruiden (denk aan peper, chilipeper, gemberpoeder, kurkuma, kerrie, laurierblaadje), wel of niet alles helemaal fijn koken. Dus, met dit basisrecept kun je alle kanten op. Koop zo’n mooie ronde oranje pompoen en tover die om in deze heerlijke soep.


Ingrediënten:

25 gram boter

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

1 uitgeperst teentje knoflook

1 ontvelde en in stukjes gesneden tomaat of 1 blikje tomatenstukjes

750 gram geschilde en in kleine blokjes gesneden pompoen

7 ½ dl bouillon (afhankelijk van de grote van de pompoen is 1 ltr ook ok)

Zout

(eventueel een schoongemaakte, van zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper)


-Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten. Je kunt op dit moment ook de door jouw gekozen kruiden toevoegen en een minuutje mee laten fruiten voor een goede smaak.

-Voeg de fijngehakte rode peper en de stukjes tomaat (of de inhoud van een blikje tomatenblokjes) toe en fruit nog eens 4 minuten.

-Voeg de blokjes pompoen en 71/2dl bouillon toe en breng het geheel aan de kook

-Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe, tot de stukjes pompoen uiteen gevallen zijn en de soep licht is gebonden. Voeg eventueel de rest van de bouillon naar smaak toe.


Maak de soep op smaak met zout en peper. 


Wij eten er graag een stukje stokbrood bij met koude boter met zoutvlokjes. Je kunt ook een scheutje room in de soep doen. Het is een vullende soep, met een tosti en eventueel nog wat salade is het zeker een avondmaaltijd.


Eet smakelijk