Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Ferie [vakantie]

Wat hebben we een mooie vakantie gehad en wat duurde het lang voordat ik weer in een thuisritme kwam! Daarom ook een langere periode tussen de berichten op mijn pagina.


Graag had ik jullie `live` mee willen laten genieten van onze belevenissen in Denemarken. Dat kan met de moderne middelen makkelijk. Toch is het fijn wanneer je met vakantie bent niet de hele tijd aan je beeldscherm/apparaat geplakt te zitten. Veel foto’s maakte ik wel. Ik laat ze nu al zien op Instagram. Met foto’s en ook met woorden probeer ik een beeld weer te geven van het gevoel dat Denemarken bij mij/ons op roept. Het is dus alles door mijn ogen en met oog voor het ongewone of juist het gewone dat me raakt.


We gingen dit jaar naar twee kusten in Jutland. De kust aan de kleine Belt bij Aarhus en de Noordzee kust. Twee heel verschillende belevingen. Maar wel altijd voor mij met hetzelfde effect. Rust! Echt, het klotsen van de golven, de geur van het water, de zeemeeuwen en de frisse lucht, heerlijk! In de Achterhoek, waar wij wonen, mis ik dat toch. Ook ben ik in Friesland niet echt met zee opgegroeid. (Behalve de vakanties in Julianadorp) Of zou het Friese meer moeten zijn waar wij menig boottochtje maakten en in zwommen op mooie dagen. Hoe het ook zij, ik geniet van de invloed die het water heeft op het land en de mensen.


Zoals gezegd, we begonnen aan de oostkust van Jutland. Een kort verblijf van twee nachten. Eigenlijk veel te kort maar zo fijn! We verbleven in Horsens, dit ligt vlak onder Aarhus. Aarhus is dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Ook zonder dit predicaat heeft deze stad super veel te bieden. Denk aan Aros, het Latiner Kvarter, de haven met daarbij ook de nieuwbouw, de binnenstad, winkels met design, tweedehands winkels, de oude huisjes van Moellestien en de directe omgeving met bossen en de kust.


Ook voor wat betreft gelegenheden om te eten kom je trek tekort. Zo veel leuke restaurantjes met terrasjes aan de Aarhus Aa. (dubbel Aa is O) Er is zelfs een Instagram en Facebook account met de naam Smag Aarhus, (Proef Aarhus) dan blijf je helemaal bij met alle trends.


Zelf kijk ik ook altijd op de pagina van Visit Aarhus. Een beetje inspiratie is nooit weg!


Dit was alvast een kort kijkje naar onze vakantie. Later volgt er zeker meer!

Tot ziens! [Vi ses!]
Hendrika