Geel met bruin

Het is geel met bruin


In de zomerperiode rijpen de bananen vaak te snel. Het ritme is uit de dag, ze gaan niet meer mee in het trommeltje, temperatuur is hoger en dan liggen ze daar. Zo ook kort geleden. Het fijne van tiener kinderen is dan dat ze zelf aan de slag gaan in de keuken. Mappen en boeken vol recepten heb ik. Veel verzameld, sommige nooit gebruikt maar er zijn er ook die blijven favoriet. Dus, daar ging ze aan het werk, chocolate chip banana slices maken. Had er op Instagram al een foto geplaatst. Tja, dan is het natuurlijk super wanneer het recept ook gedeeld wordt. Nu de weersvoorspellingen ook niet echt geweldig zijn is het een leuke bezigheid en het resultaat is om te smullen. Echt hygge dus. Met regen buiten, thee/koffie met lekkers binnen. Hier komt die. Banana chocolate chip slices, oorspronkelijk recept van Delia Smith. Door de jaren heen wat aangepast door ons.



Banana chocolate chip slices

Ingrediënten voor 12 stuks:

2 grote rijpe bananen in stukjes

75 gram pure chocolade in stukjes of chocolade chips

250 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram koude roomboter in blokjes

150 gram lichte basterdsuiker


Bakvorm van 15x25 cm (ongeveer) bekleed met bakpapier.


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Zeef het meel in een grote kom. Voeg de boter toe en verkruimel het totdat de massa op broodkruimels lijkt. (kan ook in de keukenmachine). Doe de suiker, bananen en chocolade er bij. Het ziet er uit als een kruimelmix.


Druk nu deze mix in een bakvorm bekleed met bakpapier en bak het in het midden van een voorverwarmde oven. 35 tot 40 minuten of totdat het iets stevig is in het midden en licht goudbruin.


Laat het afkoelen in de vorm. Bewaar in de koelkast. (als dat lukt!)