Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Afwasmiddel

Een van de dingen die opvalt wanneer je op vakantie bent is de andere geur. Waar je ook naartoe gaat, ook al is het in Nederland, overal ruikt het anders. Ik hou daar van. Mijn geur van vakantie is niet de geur van zonnebrandmiddel en friet. Gelukkig niet! Mijn geur is die van de zee, zand, bos, hei en van afwasmiddel! Ik zie je denken, afwasmiddel?? Ja. Gewoon afwasmiddel.

Ik kwam hierachter toen wij een keer iets te snel thuis vertrokken en we nogal wat vergeten waren. Waaronder het afwasmiddel, de shampoo, douchefris en de bodylotion. Doodnormale dingen die je gelukkig snel kunt kopen. Dus het lokale afwasmiddel, shampoo en bodylotion gekocht. Prima spul met een lekker luchtje. Niks geen fancy spul hoor, gewoon wat er op de plank stond. Het restant ging mee naar huis. Op een gegeven moment kwam het in gebruik. We waren gelijk weer terug op onze vakantie! Die geur was zo verbonden aan het vakantiehuis waar wij waren. De omgeving het gevoel. Wat een zaligheid! Niks geen rare souvenirs nodig,  afwasmiddel!

Sinds die keer kopen we graag een fles afwasmiddel, douchefris, shampoo en bodylotion. Het is een sport om een lekker luchtje te vinden of gewoon datgene wat we al jaren op het vakantieadres kopen. De geur van vakantie, zo eenvoudig mee naar huis te nemen. Probeer het eens, bij ons werkt het!

Kan zo meer bedenken: huishoudreiniger, tandpasta, haargel/wax, waspoeder, wasverzachter etc. etc.

Bekijk je lokale supermarkt op vakantie dus eens als een souvenir winkel. Opent een heel nieuwe wereld. Hygge bij je thuis, of niet dan?!

Vi ses!