Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Taart

Jullie konden in de stories al een heeeeel klein beetje zien van waar wij van genoten en waar ik mee bezig was om op papier te zetten. Een taart met aardbeien! Hoe lekker is dat! Ik liep in de supermarkt langs al die doosjes en die had ik bijna in het karretje gedaan voor het weekend. We vierden nl wel 3 bijzondere dagen. Onze trouwdag, de verjaaardag van de man en vaderdag. Daar hoort iets lekkers bij, toch?!

Binnenin kriebelde het kookvirus weer, vandaar dat ik uitkwam bij een heel simpele maar super lekkere aardbeientaart. Met een beetje hulp uit een zakje (banketbakkerspoeder) en een pakje (2 pakjes slagroom) en een doosje (aardbeien) werd het een top taart!

Hieronder dan het eenvoudige recept voor de bodem, laat je fantasie er op los. Deze is heerlijk luchtig en ook al enige dagen van te voren te maken. Ik zou in ieder geval aanraden om, wanneer je een taart wilt maken, de bodem van te voren te maken. Je wilt niet dat door de warmte de vulling gaat smelten/dunner wordt en het resultaat niet wordt zoals je graag wilt. Afkoelen duurt wat mij betreft altijd te lang. ;) Het lekkerste resultaat krijg je door de taart een dag van te voren samen te stellen. Laat dan de slagroom aan de buitenkant en het fruit bovenop weg. Die voeg je pas toe vlak voordat je de taart wilt gebruiken.

Je hebt nodig:

4 eieren op kamertemperatuur

150 gram fijne suiker

150 gram fijne bloem (patisserie)

1 theelepel bakpoeder

1 springvorm, bekleedt met bakpapier) ongeveer 22 cm


1. verwarm de oven voor op 200 graden. Boven-, en onderwarmte.

2. Mix de suiker met de eieren tot een lichtgeel en luchtig geheel

3. meng het bakpoeder met de bloem en zeef het boven het eimengsel en roer het voorzichtig door. Je wilt zoveel mogelijk lucht bewaren.

4. giet het deeg in de met bakpapier bekleedde springvorm. Maak, heel voorzichtig, met een lepel een kuiltje in het midden. Hierdoor blijft de cake mooi plat van boven.

5. bak de taart een half uur op de onderste richel, op een rooster, op 200 graden celsius

6. wanneer klaar, prik met een sate prikker of een breinaald om te controleren op gaarheid, haal uit de oven en laat 5 minuten staan. Maak dan de rand los. Haal voorzichtig het bakpapier van de randen. Leg een rooster op de bovenkant van de cake, draai het geheel om (let op warm!) en verwijder voorzichtig de rest van het bakpapier. Laat afkoelen. Wanneer je de cake wilt bewaren, doe hem dan in een goed afsloten zak of trommel. Verwerk later.


Dan nu het leuke deel. De vulling. Hiervoor ging ik voor makkelijk.

Gebruik een zakje banketbakkersroom van dr. Oetker, maak dat klaar met slagroom en melk. De variaties staan achter op de verpakking. Gebruik de helft van de aardbeien (doosje 400 gram) fijngesneden in de vulling. Roer de stukjes door de banketbakkersroom.

Snij de taartbodem twee keer door. Je hebt dan drie lagen. Verdeel de banketbakkersroom met aardbeiden over de bodems. En vorm zo een taart van 3 lagen cake en twee lagen vulling. Klop een pakje slagroom van 200ml op met een eetlepel suiker. Hiermee strijk je over de bovenkant en de randen van de taart. De rest van de aardbeien snijdt je in plakjes en verdeel je mooi over de bovenkant van de taart. Houdt er een paar met kroontje over om er boven op te leggen. Heb je veel kleine aardbeitjes dan kun je die ook heel er boven op leggen.


Variaties: Roer een paar eetlepels advocaat door de vulling.

Gebruik ander fruit naar keuze/seizoen

Maak de banketbakkersroom alleen met melk. Mix de slagroom apart op. Maak mooie laagjes.

Gebruik een paar eetlepels jam naar keuze om direct op de bodem te verdelen. Daarboven op verdeel je de banketbakkersroom/slagroom.

Doe het fruit als aparte laag tussen de taartbodem, wissel af met slagroom/banketbakkersroom

Gebruik iets appelsap of sinaasappelsap (3 eetlepels) om de bodems te bevochtigen. Rum mag ook...... ;)

Vlaaivulling uit een blik kan ook er tussen.