Hendrika Bolhuis
graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen
Pindakaasdag 2022
Hoe graag ik ook bak, voor twee is het gauw te veel. Bij de pindakaasdag 2022 koos ik daarom voor een klein toetje voor twee. Dat is nog eens makkelijk om te rekenen voor meer. Het is een pindagemberkoekjes cheesecake geworden. Bijzonder door de smaken en de crunch.
Het volgende heb je nodig voor twee personen:
3 gemberkoekjes (McVities, Ikea, of bastogne/speculoos koekjes)
40 gram pindakaas
35 gram roomkaas (light)
Vanille extract/suiker ½ theelepel
25 gram poedersuiker
50ml slagroom
Maak de koekjes fijn, in een plastic zakje fijn slaan) of keuken machine. Doe de kruimels in een mooi glaasje.
Sla de 50ml slagroom op met helft van de poedersuiker.
Meng de pindakaas met de roomkaas, vanille (extract, suiker) tot een glad mengsel. Doe er de andere helft van de poedersuiker door en de helft van de opgeklopte slagroom. Spatel alles tot een mooi glad geheel.
Verdeel het pindakaas mengsel over de koekkruimels in de glaasjes.
Nu kan ook de rest van de slagroom er over verdeeld worden.
Verkruimel per glaasje er een half koekje over.
Tip: je kunt er ook nog wat geraspte chocolade over doen.
Wat klein gemaakte pinda’s kan ook.
Geniet er van!
24-01-2022