Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Nacho Day!

21 oktober, Nacho Day! Hoe leuk is het om daar iets heel lekkers voor te maken. Toen ik de vraag kreeg om hieraan mee te doen twijfelde ik niet. Hou van de op de Mexicaanse keuken geïnspireerde recepten. Het kruidige de afwisseling in structuren. Yum!


Door Santa Maria Nederland werd ik uitgedaagd om een Nacho Challenge aan te gaan en wat voor een. Een toren bouwen van nachos met allerlei lekkers ertussen. Wanneer de toren staat, recept volgt hieronder, is het de uitdaging om met je gezin/familie/vrienden de toren op te eten volgens de Jenga manier. Dus, nacho voor nacho zonder dat de toren omvalt.


Hieronder volgt een recept voor drie personen, waarbij ik het recept van Santa Maria volg met mijn eigen twist.


N.B. Het opbouwen van de toren deed ik in een metalen emmer/blik van Santa Maria. Je kunt in principe ieder vuurvast/ovenbestendige vorm gebruiken. Ook een springvorm behoort tot de mogelijkheden, de toren wordt dan niet hoog maar zeker zo lekker!

Voor de toren zoals door mij gemaakt gebruikte ik:


1 zak Nachos van 475 gram

1 dip Nacho cheese Style

1 zakje dip mix cheese

1 dip mix Guacamole

1 potje green Jalapeño

1 zakje Taco Seasoning Mix

1 potje Chuncky Wrap Salsa Mild

1 Nacho Challenge blik (of een vorm die vuur/oven vast is)


Zelf voegde ik nog toe:


Cheddar kaas, toegevoegd in laagjes

Twee fijngesneden tomaten (pitjes verwijderd) met een ½ fijngesneden rode uit en een handvol fijngesneden platte peterselie. Dit deed ik ook in de laagjes.


In plaats van gehakt heb ik twee blikjes kidney bonen met een uitlekgewicht van ongeveer 250 gram gebruikt, goed afspoelen in een vergiet daarna gebruiken zoals je gehakt zou gebruiken volgens de verpakking op de Taco Seasoning Mix.


125 gram zure room

2 rijpe avocado' s

Ook heb je nog een groot bord of plank nodig om de Nacho toren op te zetten. • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius
 • Bak de kidney bonen (in mijn geval) iets aan en meng met de Taco Seasoning Mix volgens de verpakking. Zet aan de kant.
 • Meng in een kommetje de zure room met de inhoud van het zakje Dip Mix Cheese. Zet apart
 • Pureer de 2 avocado’s met de inhoud van het zakje Dip Mix Guacamole. Zet apart.
 • Neem de vorm van je keuze, de Nacho Chips, Dip Nacho Style Cheese, de bonenmix en de Green Jalapeño. Hier komt ook mijn tomaten/ui mix en de geraspte cheddar kaas bij.
 • Nu ga je aan het bouwen. Neem je vorm, ik had het blik, begin met het goed verdelen van een laag Nacho Chips, een beetje Dip Nacho Cheese Style, wat bonen, Green Jalapeño, tomaat/ui mix en wat geraspte cheddar. Herhaal dit tot dat je vorm helemaal vol zit. Hou van de Jalapeño nog wat over voor later.
 • Zet het blik in het geheel 10 minuen in de oven. (let op dat deze niet heter is dan 120 graden Celsius) De Dip Nacho Cheese style wordt dan wat harder en houdt de nacho’s goed bij elkaar.
 • Haal het blik, met ovenhandschoenen aan, uit de oven. Leg het grote bord of plank erbovenop. Hier kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken! Draai het blik met bord of plank erop om. Let op dat het allemaal nog steeds heet is.
 • Haal nu heel voorzichtig de vorm/blik van de nacho toren af. Yes! Een echte nacho toren is een feit.
 • Top de toren af met de Chuncky Wrap Salsa mild plus plakjes Green Jalapeño. De zure roomkaas dip en de guacamole zet je erbij om je nacho’s lekker in te dippen.
 • Geniet van de Nacho toren en van elkaar!