Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Bommetje!!!

Weer een reuzeleuke en lekkere samenwerking deze keer. Met gele en groene kiwi's de Zespri Gold en Green. Hoe lekker is dat. De kiwi gold is altijd mijn favoriet geweest. De combinatie met de groene is een heerlijke verrassing. Zei dus graag ja op het verzoek om weer iets lekkers te maken met dit heerlijke fruit. Een ontbijtje wederom. Dat wil je toch graag snel op tafel hebben. Daar is met mijn bordje kiwi carpaccio ruimschoots aan voldaan. Je kunt er eventueel de avond van te voren al mee beginnen. Misschien voor de afwas, kunnen je gebruikte spulletjes daarna mooi nog in het sop.

Er mee beginnen op de ochtend zelf gaat ook goed. Want hoe simpel en snel wil je het hebben. Voor mijn kiwi carpaccio met citroen munt en chiaseed Skyr heb je het volgende nodig:

Voor 1 persoon:

2 kiwi's een groene en een gele Zespri Gold en Green

handvol blauwe bessen (of ander klein gekleurd fruit)

1 citroen, zowel de schil, want die rasp je, als het sap (liefst biologisch)

granola naar smaak en wens, bijvoorbeeld die van mij hendrikabolhuis.nl/blog/article/33814/knapperig-tussen-de-tanden

munt, paar blaadjes (kun je weglaten)

1 theelepel poedersuiker (kun je weglaten)

2 theelepels chia zaad (kun je weglaten)

125 gram Skyr naturel


Begin met het losroeren van de Skyr met 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels geraspte citroen schil, theelepel poedersuiker, 2 theelepels chiazaad en een paar blaadjes munt die je fijn hebt gesneden. (dit kun je ook de avond van tevoren doen) Het chia zaad zwelt op wanneer het in een vloeistof achtige substantie zit. Daardoor krijg je een meer pudding Skyr die aardig stevig is en in vorm blijft.

Schil de kiwi's en snij ze in heel dunne plakjes, leg ze even aan de kant. Was de blauwe bessen en droog af met keukenpapier.

Neem een groot bord, leg met een grote lepel een bergje Skyr op het bord en met de achterkant van een lepel maak je er een mooi figuur mee. Zie foto. Leg daarna de kiwi plakjes dakpansgewijs in een mooi patroon erbij. Verdeel er een paar lepels granola over/bij/naast. Leg de blauwe bessen mooi verdeeld over het bord. Strooi nog wat geraspte citroenschil en fijngesneden munt over de Skyr. Alles naar eigen smaak.

Klaar is je bord met heerlijke kiwi carpaccio met citroen munt en chiazaad Skyr. Een bord bommetje vol vitamine C!Tip: overgebleven citroensap en geraspte citroenschil kun je makkelijk invriezen. Gebruik hiervoor een ijsblokjes vorm (sap en schil) of een diepvrieszakje/bakje voor de schil. Wat je maar in huis hebt.