Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Op de pof

Ben altijd op zoek naar eenvoudige maar super lekkere recepten. Vooral met de ingrediënten die ik al in huis heb. Via Crisp, online vers supermarkt, kocht ik heerlijke mini trostomaatjes en spinazie. Die kwamen in dit heerlijke gerecht. Al zoekende kwam ik uit bij een recept van Albert Heijn. Het maakt mij eigenlijk niet uit waar het recept vandaan komt, als het maar super lekker is. Buiten dat het om te smullen is, is het ook nog eens vegetarisch. En dan blijkt maar eens te meer dat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ik maakte er, zoals gewoonlijk, weer mijn eigen versie van. Want smaken verschillen en soms heb je niet alles in huis of denk je dit kan anders. Koken/eten maken met ricotta deed ik nog niet veel vaker. Wanneer ik dat tegenkom in een recept dan gebruik ik ook wel cottage cheese. Heeft een andere structuur en smaak maar is een prima vervanger.

Het recept vind je wanneer je zoekt op papardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten, zowel binnen als buiten de app. In verband met eigendomsrechten wil ik het hier niet compleet uitschrijven. Wel wil ik je mijn tips meegeven om mee te variëren.

Hier komen ze:

Door snoeptomaatjes te gebruiken voeg je zoet toe aan dit gerecht. Waar cherry tomaatjes soms wat zurig kunnen zijn, zijn snoeptomaatjes zoeter. Je kunt beide gebruiken, hou dan wel rekening met iets smaakverschil.

In dit recept gebruiken ze 200 gram spinazie. De zak die ik thuis had liggen bevatte 450 gram. Heb voor ons tweeën de gehele inhoud gebruikt. Ja, dan heb je wel veel spinazie, maar dat is geen probleem voor ons. Het gerecht smaakte prima.

Verse pasta gebruiken ze hier. Dat deed ik ook maar gebruikte een volkoren variant die ik nog in de koelkast had liggen. Ook kun je gedroogde pasta gebruiken. Reken dan tussen de 50 en 75 gram ongekookte pasta per persoon.

Heb je geen citroen in huis? Misschien wel zo’n flesje met citroensap. Gebruik, met mate/naar smaak, daar wat van.

Geen ricotta, gebruik cottage cheese naar keuze. Heeft iets meer structuur, smaakt ook een beetje zuurder maar in combinatie met de rest een prima vervanger. Vond zelf zelfs de ricotta “flauwer” smaken.

Geen pistachenoten? Je kunt het ook weglaten. Of wanneer je wel amandelen hebt, even in een droge koekenpan roosteren tot goudbruin, hak ze fijn en bestrooi daar je gerecht mee.

Zo zie je maar, van 1 recept kun je ondertussen allerlei variaties bedenken die allemaal kunnen. Soms is de smaak anders dan het origineel maar zeker niet minder lekker.

Hoop door dit te delen dat je ook geïnspireerd bent geraakt om iets lekkers