Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Verjaardag in etappes

Zo anders is de wereld al 1,5 jaar met corona in ons leven. Daar moet je wel creatieve oplossingen voor bedenken om verjaardagen te blijven vieren. Omdat mijn vader en onze jongste dochter hun verjaardag vieren op 15 april was dat altijd een gezamenlijke viering. Doordat ze nu studeert in Delft is dat sowieso geen optie meer. Daarom kwam ze in het weekend “thuis” langs. Daar moest natuurlijk iets lekkers voor gebakken worden.

Het werd deze tweelaags cheesecake van Karloline's Køkken [ www.arla.dk/opskrifter/bagt-cheesecake-med-hindbartopping/ ]Erg lekker en verrassend anders gemaakt. De eerste laag is met roomkaas en de tweede laag met crème fraîche. De smaakjes kun je zelf variëren. Ik gebruikte citroenrasp in de eerste laag en vanillesuiker in de tweede. De versiering zijn theelepeltjes frambozenjam verdeeld over de bovenkant en dan met een cocktailprikker erdoorheen zodat er hartjes ontstaan. Simpel maar leuk en lekker!

Voor 1 cheesecake van 12 stukjes gebruik je de volgende ingrediënten:

Koekjesbodem:

75 gram boter, gesmolten

250 gram volkorenkoekjes, fijngemalen bv digestive

Cheesecake:

1e laag:

400 gram roomkaas naturel

2 eieren

Rasp van 1 citroen

85 gram suiker

2e laag:

¼ liter crème fraîche

25 gram poedersuiker

1 eetlepel vanillesuiker