Hendrika Bolhuis
graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen
Want deze knolselderij frietjes zijn gewoon om te smullen. Het is weer een simpel gerecht dat je een keer gemaakt wil hebben. Het knapperige dat je met aardappelfriet wel hebt, zul je hier niet krijgen. Maar de smaak en het eetgenot is er niet minder om. Het schijnt dat je ze wel knapperig kunt frituren met een laagje eromheen van bloem, maïzena en kruiden. Maar dat haalt voor mij de lol eraf dat je met weinig calorieën en moeite heerlijk kunt eten. Want wanneer de knolselderij frietjes in de oven liggen te bakken maak ik ondertussen een lekkere salade en iets van vlees/vis/vegetarisch erbij en kan zo relaxed aan de maaltijd beginnen.
Wil ik er toch iets extra’s aan toevoegen dan rasp ik flink wat Parmezaanse kaas en strooi dan 5 minuten voor het einde van de baktijd over de frietjes. Smaakt super lekker!
Voor twee personen gebruik ik:
1 knolselderij
1 eetlepel olijfolie
Verse of gedroogde tijm
Knoflook (maakt alles lekker) 1 teentje uit de pers
Eventueel Parmezaanse kaas, geraspt
Bakplaat
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de knolselderij in plakken, schil de plakken en snij ze in frieten. Zijn ze schoon? Dan kun je ze zo verder verwerken, toch wat zand op gekomen? Was ze dan in water en droog ze goed af met een theedoek
Doe de frieten in een kom, doe de olie, knoflook uit de pers en de (gedroogde) tijm erbij en roer goed door. Doe naar wens, of indien nodig, er nog iets olie of van de andere ingrediënten bij.
Spreid goed uit op de met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in de oven. Bak ongeveer 20-30 minuten in de oven, schep af en toe om zodat ze rondom mooi bruin worden.
Wil je er Parmezaan over? Vijf minuten voor het einde erover verdelen, omscheppen en nog even bakken totdat de Parmezaan iets knapperig en gesmolten is.
Bestrooi op je bord eventueel met zout.
TiP: je kunt allerlei (gedroogde) kruiden over de frietjes doen. Kerrie, paprikapoeder of Italiaanse kruiden.
12-04-2021