Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Hete chocolade melk

Zo lekker na een wandeling in het mooie winterweer, een lekkere kop warme chocolademelk. Want wat hebben we genoten vandaag. Prachtig zonnig weer met nog steeds, gelukkig, een grote hoeveelheid sneeuw. Een lange wandeling in het bijna lege bos, we kwamen 3 mede wandelaars tegen, waarbij we de sporen van reeën zagen. Thuis maakte ik snel deze heerlijke chocolademelk. Sif Orellana had een heerlijk recept dat ik als basis heb gebruikt. De fantasie is grenzeloos dus ik voegde er nog wat eigen ingrediënten aan toe.

Voor 500 ml, 2 grote koppen, heb je nodig:

5 dl melk (naar keuze volle, halfvolle of magere)

4 eetlepels cacaopoeder

2 eetlepels rietsuiker

Theelepel maïzena

Pure chocolade, stukje, om te raspen bovenop de slagroom

Flinke snuf kaneel

Scheut rum

Om te serveren: slagroom

Doe de helft van de melk in een pan en zet op een laag vuur. Voeg de cacao, maïzena, kaneel en suiker toe en roer goed door met een garde zodat er geen klontjes in zitten. Voeg de rest van de melk toe en blijf goed roeren met de garde tot het begint te brubbelen. Laat even koken, voeg nu eventueel een scheut(je) rum toe en giet de melk dan in twee hittebestendige koppen/mokken/glazen. Doe er naar smaak nog slagroom bovenop en bestrooi met geraspte pure chocolade.

Geniet er van!

p.s. door de maïzena dikt de melk wat in. Heb je het niet in huis dan kan het ook zonder gemaakt worden. Dit geldt ook voor de rum en het kaneel.