Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Groentesoep à la Hendrika

Zo bekend en zo gewoon dat je het bijna zou vergeten, de boerensoepgroente. In het groentepakket dat ik ontving voor de samenwerking met Albert Heijn en de Hippe Vegetariër zat een zakje soepgroente van 350 gram. Wie kent het niet van op zaterdag soep met ballen maken voor op zondag. Nu eten wij hier geen gehaktballetjes in de soep. Om er toch een wat meer vullende soep van te maken vul ik het met allerlei ander lekkers. En doe het niet zomaar in de bouillon. Hoe dan? Zo doe ik het:

Je hebt nodig voor 1 liter soep:

Albert Heijn boerensoepgroente 350 gram

Olijfolie, kleine eetlepel vol

Teentje knoflook

Twee groenten of tuinkruiden bouillonblokjes (eet je niet vegetarisch, gebruik dan naar keuze wat je wilt)

Snuf gedroogde Italiaanse kruiden

1 ei

Flinke hand vol noodles/pasta

Begin met het verwarmen van de olijfolie in en grote pan. Wanneer warm, doe de soepgroente er in en knijp het teentje knoflook erboven uit. Bak totdat het licht begint te kleuren en voeg de Italiaanse kruiden toe. Doe dan een liter water plus de twee bouillon blokjes in de pan. Breng aan de kook en laat het zachtjes pruttelen. Voeg nu ook een handvol noodles/pasta toe. Kook tot gaar.

Bak ondertussen in een klein beetje olijfolie in een koekenpan een omelet. Breek het ei boven een kommetje, voeg een eetlepel water toe en klop losjes totdat eiwit en eigeel licht gemengd zijn. Verwarm de olie en wanneer de pan warm is giet je het losgeklopte ei er in. Bak op een laag vuur tot gaar, keer wanneer de onderkant gebakken is. Laat afkoelen op een bord.

Is de pasta in de soep gaar? Rol de omelet op en snijd in reepjes, voeg toe aan de soep of, zoals ik deed voor de foto, schep de soep in borden en leg de rolletjes omelet in/op de soep.

p.s. Wil je een tomaten groentesoep maken? Voeg dan voordat je de bouillon toevoegt een blikje tomatenblokjes toe. Even goed doorwarmen en daarna het recept verder volgen.

p.s.2. Een klein blikje uitgelekte witte bonen is ook een heerlijke (eiwitrijke) toevoeging aan deze soep.

Eet smakelijk.


Dit recept is gemaakt met de groente die ik kreeg voor een samenwerking met de Hippe Vegetariër, Albert Heijn en Green Food Lab.